Autor: kinnisvarauudised.ee • 19. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kasvule suunatud kinnisvarabürood soovivad ise arendada

1Partner Kinnisvarabüroo juhatuse liige Martin Vahter mõned aastad tagasi kinnisvaraarendusprojektil Nõmmel.
Foto: Erik Prozes
Vahendamise kõrval tegelevad kinnisvarabürood järjest enam ka ise arendustegevusega. Käesoleval nädalal sai nurgakivi Arco Vara tütarettevõtte Kodulahe elamuarendusprojekt, kinnisvaraarendusega on tegelema asunud ka1Partner Kinnisvarabüroo.

1Partner Kinnisvarabüroo juhatuse liikme Martin Vahteri sõnul on ühel kinnisvarabürool kasvamiseks laias laastus kaks võimalust. Esimene on tema sõnul turuosa suurendamine, olles teistest parem. “Ent see pole kerge – pole kerge olla kogu aeg teistest parem ja innovaatiline, olla pidevalt esirinnas,” selgitab Vahter sel nädalal ilmunud Äripäeva kinnisvara kuukirjas.

Teiseks kasvuvõimaluseks ongi tema sõnul ise arendamisega tegelema hakkamine. „Kui muidu oleme olnud kinnisvarabüroo, mis tegeleb peamiselt vahendamisega, siis nüüd on meil hoo sisse saanud ka arenduse pool,” selgitas Vahter. “Oleme arenduse käima saanud – meil on ehituses juba mitmes maja.“

“Kõik vajalik teave on meil omas majas olemas – saame müügi- ja hinnainfo maakleritelt ja ehituseks vajaliku info ehitajatelt, nii et kasutame ära sünergiat,” sõnas Vahter.

Arco Vara tütarettevõtte tähelepanuväärne arendus Haaberstis

Käesoleval nädalal, 18. augustil sai nurgakivi  üks järjekordne näide kinnisvarabüroode arendustegevusest. Nurgakivi paigutati Arco Vara tütarettevõte Kodulahe OÜ enam kui 10 miljonit eurot maksev Kodulahe elamuarendusprojekti esimene etapp Tallinnas Haabersti linnaosas.

Ehituslepingu hoonete rajamiseks sõlmis Arco Vara veebruari alguses OÜ-ga Ramm Ehitus, tööde maksumus on 10 miljonit eurot. Ehitustööd objektil algasid veebruari lõpus ja kortermaja planeeritav valmimisaeg on järgmise aasta juunis. Esimese etapi kortermajja asukohaga Lahepea tänav 7 tuleb 125 korterit ja viis väiksemat äripinda.

Veebruari alguses sõlmis Kodulahe OÜ kortermaja ehituse finantseerimiseks ka laenulepingu Nordea Bank AB Eesti filiaaliga laenulimiidiga 9,4 miljonit eurot.

Kodulahe projekti aluseks oleva kinnistu omandas Arco Vara 2013. aasta juunis. Detailplaneering kuni 330 korteri rajamiseks kehtestati septembris 2014.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474