Autor: kinnisvarauudised.ee • 25. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ärikinnisvarasse investeerimist ei tasu peljata

Üllar Niinemägi
Foto: Raul Mee
Äripäeva fiktiivse Investor Toomasega võttis ühendust BPT Real Estate'i tegevjuht Ülari Niinemägi, kes seletas, miks ärikinnisvarasse investeerimine võib siiski hea mõte olla.

Niinemägi kirjutas vastuseks  23. augustil veebis ning päev hiljem paberlehes ilmunud Investor Toomase mõtteavaldusele ärikinnisvarasse investeerimise kohta.

Niinemägi alustas sellest, et rahavoogu tootev elukondlik kinnisvara (näiteks üürikorter) on ärikinnisvaraga (näiteks terviklik büroohoone) sarnane ainult väga suures pildis. "Ärikinnisvara, eriti multifunktsionaalsete ja paljude kasutajatega hoonete puhul on investoritel võimalik osa saada stabiilsest rahavoost ja võimalikust kapitali kasvust. Ärikinnisvara investeeringuid juhitakse tavaliselt väga aktiivselt, see tähendab, et eesmärk on hoida ja kasvatada rahavoogu ja parandada selle kvaliteeti, luua lisaväärtust. Lepingud on väga põhjalikud just omaniku õiguste ja üürnike kohustuste lõikes, erinedes oluliselt just üürile andja kasuks elukondliku kinnisvara üürisuhetest. Samas tootlus investoritele võib ärikinnisvara puhul olla sama või isegi kõrgem elukondliku kinnisvaraga võrreldes," kirjutas ta.

Institutsionaalsed ärikinnisvara investorid (st fondid) teevad oma otsuseid üldiselt väga kaalutletult, rõhutas Niinemägi. Tehakse auditid, mis paljastavad kommerts-, tehnilised, keskkonna, juriidilised, finants- ja maksude riskid, mis omakorda paljastavad investeerimisotsuse endaga seotud riskid.

Täismahus loe Niinemägi argumente Äripäeva vahendusel.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474