Statistika: hapusid eluasemelaene jääb vähemaks

City Residence uusarendus.
City Residence uusarendus.

Kinnisvaraturg on aktiivne, tehingute arv püsib kõrge. Kõrge tehingute arvuga käib kaasas järjest kasvav eluasemelaenude käive ja suurenev laenujääk. Vaatamata suurenenud laenude väljastamise mahule, on laenude kahjusus järjest vähenemas.

Üle 60 päeva viivituses olevate eluasemelaenude jääk on alates 2011. aastast järjest vähenemas. Kui 2011 I kvartalis oli üle 60 päeva viivituses olevate eluasemelaenude maht 237 miljonit eurot, on see 2016 II kvartaliks oli see vähenenud 41 miljonile eurole, mis tähendab, et 60-päevases viivituses on suurusjärgus tuhatkond eluasemelaenu.

Olukorras, kus laenujääk kasvab ja halbade laenude summa väheneb väheneb laenuportfelli suhteline kahjusus. 2011 alguses oli üle 60 päeva viivituses 4% eluasemelaenude potrfellist. 2016 II kvartaliks oli kahjusus vähenenud 0,6% peale.

Tähtajaks tasumata eluasemelaenud, mln €

Tähtajaks tasumata eluasemelaenud, mln €

Kodumajapidamiste tähtajaks tasumata laenud, %

Kodumajapidamiste tähtajaks tasumata laenud, %

Tähtajaks tasumata eluasemelaenud, %

Tähtajaks tasumata eluasemelaenud, %

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised