Statistika: eluruumide ehituslubade väljastamises buumijärgne rekord

Aastataguse ajaga võrreldes kasvas eluruumide ehituslubade arv 6%.
Aastataguse ajaga võrreldes kasvas eluruumide ehituslubade arv 6%.

Käesoleva aasta teises kvartalis sai statistikaameti andmetel ehitusloa 1817 eluruumi pindalaga 166 700 m². Aastataguse ajaga võrreldes kasvas eluruumide ehituslubade arv 6%, kuid pindala vähenes 1% võrra.

Tänavune teise kvartali väljastatud ehituslubade arv on buumijärgse aja rekord. Viimati väljastati tänavusest rohkem ehituslubasid 2008. aasta teises kvartalis. Toona oli kinnisvaraturg juba kriisis ja seetõttu paljud ehitusload - erinevalt tänavu väljastatutest - töösse ei läinud.

Olukorras, kus elamispindade turg on aktiivne ja nõudlus on turul ehk tehinguid tehakse palju, on alust oodata jätkuvat kõrget ehituslubade väljastamise taset. Iseasi on, kui kauaks sellist nõudlust jätkub, mis praktiliselt kõik müükipakutava üsna kiiresti ära ostab.

Ehitusloa saanud eluruumide arv (tk) ja pind (1000m²)

Ehitusloa saanud eluruumide arv (tk) ja pind (1000m²)

Ehitusloa saanud keskmine eluruumi pind, m²

Ehitusloa saanud keskmine eluruumi pind, m²

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised