20. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Galerii: energiatõhusas elamurajoonis valmisid esimesed kodud

Uuesalu Arendus OÜ arendab ühepereelamuid netopinnaga 127-170m2
Foto: Andrei Ozdoba
Möödunud nädalavahetusel peeti Rae vallas asuvas, 70 eramust koosnevas uusarenduses Uuesalu Kodu kliendipäeva. Maaküttega, Aeroc plokkidest rajatud, umbes 150 m2 eramus lubab arendaja aasta lõikes keskmiseks ühe kuu kuluks elektrile, küttele, ventilatsioonile, valgustusele ja muudele seadmetele kokku keskmiselt vaid 60 - 70 eurot.

Tänaseks on valminud kogu arenduse infrastruktuur ning valminud ka esimesed majad. Pidulikul avamisüritusel lõi meeleolu artist Tommyboy ja kontserdiga esines Luisa Värk. Sai tutvuda ka valmis näidismajadega 1,2 ja 3.

Paaritunnise avatud uste kliendipäeva raames oli külastajaid umbes 300 inimest. „See annab kindlust, et valitud arendamise kontseptsioon on olnud õige ja jätkame optimaalse suurusega, moodsat stiili ja energiasäästlike eramute ehitusega täis kiirusel”, nentis Uuesalu Arendus OÜ juhatuse liige Janar Muttik.

Ülalpidamiskulud kontrolli alla

Uuesalu Arendus OÜ arendab ühepereelamuid netopinnaga 127-170m2. Kõik majad ehitatakse võtmed kätte lahendusega, suurtele, umbes 1500-2000 m2 kruntidele. Avarad, umbes 3m lagedega ühekordsetele eramutel on suured aknad, terrassid ja auto varjualused.

Hoone välisseinad ehitatakse 500 mm Aeroc Ecotherm plokkidest, kivikatuste ja kolmekordsete pakettakendega. Rajatakse maakütesüsteem, igas toas reguleeritav vesipõrandaküttega, samuti 90% soojustagastusega ventilatsioonisüsteem. Hoonete energiaklass saab olema B.

Uuesalu Arendus OÜ deklareerib oma eesmärgiks võimalikult optimaalse hinnaga kvaliteetsete energiatõhusate eramute valmistamise, mille ülalpidamiskulud on väiksed. Aasta lõikes lubatakse keskmiseks ühe kuu kuluks elektrile, küttele, ventilatsioonile, saunale, valgustusele ja muudele seadmetele kokku vaid 60-70 eurot.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474