Autor: kinnisvarauudised.ee • 5. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maakondlik korteripakkumiste vähenemine veab hinnad tõusule

Maakondlik korteriturg on passiivne ja sellest tulenevalt on sealne korteriturg suhteliselt väike, selgitab KV.EE juht Tarvo Teslon.
Foto: Eiko Kink
Portaalis KV.EE pakuti septembris müügiks keskmiselt 10 734 korterit. Aastataguse ajaga võrreldes kasvas korterite müügipakkumiste arv 4%. Sama palju ehk 4% kasvas aastaga korterite müügipakkumiste keskmine hind, mis septembris oli 1434 eurot ruutmeetri kohta.

 

Tähelepanu väärib, et korterite müügipakkumine on märgataval määral kokku kuivanud kõikides maakondades peale Harjumaa ja Ida-Virumaa. Päeva keskmine korteripakkumiste arv portaalis KV.EE on näiteks Läänemaal ja Lääne-Virumaal on kahanenud isegi üle poole võrra.

"Maakondlik korteriturg on passiivne ja sellest tulenevalt on sealne korteriturg suhteliselt väike. Nii võib korterite müügipakkumiste arvu langus ulatuda küll ühes või teises maakonnas mitmekümne protsendini. Eesti summaarset näitajat see siiski oluliselt ei mõjuta, sest Eesti pakkumiste trendi määrab suurim turu piirkond ehk Tallinn ja Harjumaa,“ selgitas kinnisvaraturul toimuvad KV.EE juht Tarvo Teslon.Harjumaa korteripakkumine on septembriks aastatagusega võrreldes kerkinud 377 pakkumise võrra ehk 6%. Harjumaa korteripakkumiste hind portaalis KV.EE on sama ajaga suurenenud 3% ja on 1798 eurot ruutmeetri eest.Vastupidiselt korteripakkumiste arvu vähenemisele on pakkumiste hinnad kerkinud pea igas maakonnas. Siin joonistub välja Ida-Virumaa, kus pakkumiste 33-protsendilise suurenemise juures on hinnad siiski kukkunud 3%.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474