17. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ligi 7 miljoni euroga ehitatud Arsenali vaba aja keskus valmis

Arsenali keskus
Põhja-Tallinnas Erika ja Tööstuse tänava nurgal valmis ligi 7 miljoni euro eest kaasaegne poe- ja teeninduspindadega vaba aja keskus, teatas Nordecon täna.

Tsaariaegse punastest tellistest tehasehoone ümberehituse käigus tuli päevavalgele nii ohtlikke kemikaale kui lõhkeainet. Hoone vana ilme säilitamiseks taaskasutati 12 000 telliskivi.

„Vanast hoonest uue tegemine on tihti keerulisem kui nullist alustamine – ka Arsenali keskuse ehitus pakkus Nordeconile mitmeid üllatusi,“ kommenteeris Nordecon ASi juhatuse esimees Jaano Vink. „Ehituse käigus leidsime hoonest väga palju ohtlikku, kuid oli ka positiivset – näiteks katuse kandva puitkonstruktsiooni üllatavalt hea seisukord, mistõttu pidime seda vaid üksikutes kohtades proteesima. Taaskord õnnestus meil ehitajana kogeda, et kogu projekti koostööpartnerid olid vastutulelikud ja kiiresti reageerivad oma ala professionaalid, nii püsis ka töö graafikus.“

Arsenali vaba aja keskuse ankurüürnikuks on Selveri supermarket, mis kasutab 2200 ruutmeetrit kaubanduspinda. Keskuse suletud netopind ulatub samas ligi 6200 ruutmeetrini. Keskuse veebilehe andmetel avab neil 10 päeva pärast uksed 30 poodi ja kümmekond eripärast kohvikut ning restorani.

Kaks aastat tagasi, kui kinnisvaraarendaja Arsenal Center OÜ Selveriga üürilepingu sõlmimis, loodeti, et Põhja-Tallinnas aadressil Erika 14 asuv vaba aja keskus valmib 2016. aasta alguses. Keskuse ehitamiseks plaaniti 12 kuud. Arendaja sai ehitusloa 1917. aastal püstitatud tootmishoone laiendamiseks 2014. aasta septembris.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474