31. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kontor ühel tasapinnal nagu Bloombergil

Foto: Arhitektid 11
Olime olnud 18 aastat ühes majas ja küsisime endalt, kas oleme valmis kolima, kergitas Äripäeva peadirektori asetäitja Toomas Truuverk katet ettevõtte uue kontoripinna valikuprotsessilt.

Seminar "Lutheri vabriku masinasaalist moodsaks ärimajaks"

9. augustil Lutheri Ärimajas Tallinnas Vana-Lõuna 39/1

Pane ennast kirja SIIN.

"Unistasime aastaid paiknemisest ühel tasapinnal, nagu näiteks Bloomberg, kuid 250 ja rohkema töölaua paigutamine ühte ruumi ei ole lihtne. Enne uue asukoha otsimist valmistusime lepinguläbirääkimisteks majaomaniku Efteniga. Vajasime selleks seljatagust ja seda saab pakkumisi küsides. Otsustasime, et kui saame õige pakkumise, oleme valmis kolima.

Palkasime omale appi Colliersi, mille juhid Avo Rõõmussaar ja Margus Tinno sundisid meid läbi mõtlema, mida me tahame. Ega me ei teadnud alguses, mida täpselt tahame. Teadsime ainult seda, et meil on 250 ja pluss kontorilauda ning ühel korrusel võiks olla 1000 m2 pinda.

Tundsime Lutheri masinasaaliga kohe emotsionaalset seotust. Kartsime esialgu, et tingimusi ei saa klappima. Tahtsime olla kindlad ka selles, et kinnisvaraomaniku taust ei kahjustaks Äripäeva mainet.

10 kuud enne sissekolimist algas ehitus. Huvitav, kas see on ärikinnisvara puhul tavaline, et algul öeldakse üürnikule, et me ei pea midagi maksma, kuid pärast öeldakse, et täiendavalt tuleb ikkagi maksta 700 000 eurot?" küsis Truuverk.

"Ehitaja esitas meile ruumide kohandamiseks meie vajadustega algul kordades kõrgema pakkumise suurusjärgus 600 000 – 700 000 eurot. Tänaseks päevaks on esialgsest pakkumisest 100 000 eurot alles ja selle me ilmselt maksame.

250 töökoha kolimine ühel nädalavahetusel on omaette suur projekt. Me ei saa lubada, et Äripäev ei ilmu ja et veebid, näiteks Kinnisvarauudised, kukuvad vahepeal maha.

Praegu tundub, et hea energia on selles projektis siiani olemas. Klapp on olemas nii arendaja, arhitektide kui ka ehitaja poolelt. Suvel kolime Tallinna kõige ägedamasse büroosse," lubas Truuverk.

Toomas Truuverk räägib, milliste võimalustega võlus eelmise sajandi ehitis tänapäevast meediaorganisatsiooni ja kuidas uus büroo hakkab ettevõtte eesmärkidele kaasa töötama 9. augustil toimuval seminaril "Lutheri vabriku masinasaalist moodsaks ärimajaks". Pane ennast kirja SIIN.

Autor: Anne Oja, kinnisvarauudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474