27. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus maagaasi pakettide võrdlusportaal säästab aega ja raha

Gaasimahutid
Foto: Veiko Tõkman
Uus tarbijatele suunatud maagaasi pakettide võrdlusportaal Gaasihind.ee aitab võrrelda gaasimüüjate hindu ja tingimusi.

Gaasihind.ee kalkulaatori abil saab gaasimüüjate pakette näha võrreldaval ja ülevaatlikul kujul. Nii jääb ära teenusepakkujatelt eraldi pakkumiste küsimine, teatas portaal.

Uue võrdlusportaali käivitaja Kert Valbeti sõnul tuleb täna paljudele üllatusena, et gaasimüüjat saab üldse vahetada, kuigi see on tihti kiireim viis aastas isegi sadu eurosid kokku hoida. „Oleme elektripakettide võrdlusportaaliga Elektrihind.ee aidanud tuhandetel tarbijatel leida kiirelt ja mugavalt sobivaimat elektripaketti. Ja kuna maagaasi müüjaid on samuti turule tulnud mitu, otsustasime ka gaasipakettide võrdlusportaali avada," kommenteeris Valbet.

Gaasimüüjate paketid on praegu küllaltki sarnased, samas hinnad erinevad kohati mitukümmend protsenti ning ka tingimused võivad erineda. Gaasi puhul on enamasti tegemist muutuvate hindadega pakettidega, mis tähendab, et gaasimüüjatel on võimalik gaasihinda 30 päevase etteteatamisega muuta. Aastaks fikseeritud hinnaga paketti pakub praegu vaid üks firma, samas on fikseeritud pakett on turu soodsaimast paketist 15% kallim.

Võrdlusportaali saab kasutada tasuta ja praegu on võimalik võrrelda Eesti Gaasi, Eesti Energia, Alexela Energia, 220 Energia, Gaasienergia, Adven Eesti, Energate’i ja Tarbegaasi pakette. Keskkond on nii eesti- kui venekeelne. Gaasimüüja vahetamise protsess on väga lihtne ja sellega ei kaasne kulusid ega gaasitarne katkestusi. Enamasti lõpetab uus gaasimüüja vana lepingu tarbija eest ja müüja vahetus toimub kalendrikuu vahetumisel.

Gaasihind.ee kuulub Võrdle.ee võrdlusportaalide võrgustikku, mida haldab Datahouse OÜ. Võrgustikku kuuluvad veel elektripakettide võrdlusportaal Elektrihind.ee ning kasko- ja liikluskindlustuse võrdlusportaal Kindlustushind.ee.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474