17. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kellel on soodsaim elektri- ja gaasipakett?

Foto: Datahouse
Kui palju erinevad üksteisest elektri- ja gaasipaketid, arvutas keskmise tarbija näitel välja võrdlusportaalide Elektrihind.ee ja Gaasihind.ee haldaja OÜ Datahouse.

„Koostame juba viiendat aastat turuülevaadet, et tarbijatel oleks lihtsam targa valikuni jõuda. Nagu eelnevaltki, on ka tänavu elektri- ja gaasimüüjad end aktiivselt reklaaminud ja meie töö ongi turundussõnumite virrvarrist tooted üksteisega võrreldavaks teha,“ kommenteeris võrdlusportaalide tegevjuht Kert Valbet.

Vaata graafikut pildina siit.

Kes on soodsaim elektrimüüja?

Soodsaimat börsipaketti, võrdlusportaali keskmise külastaja näitel, pakuvad VKG Elektrivõrgud ja Imatra Elekter aasta kuluga 264,48 € (marginaaliga 0,19 s/kWh). Eesti Energia kasutab tarbijapõhiseid hindu ja meie näidistarbija kohaselt on nende pakett kõige kallim, aasta kuluga 277,56 €, mis on soodsaimast paketist 5% kallim.

Fikseeritud hinnaga pakettidest on soodsaim Imatra Elektri pakett aasta kuluga 294,96 € (päevane tariif 5,33 s/kWh, öine 4,50 s/kWh). Eesti Energia pakett on meie näidistarbija kohaselt kõige kallim, aasta kuluga 358,20 €, mis on soodsaimast paketist 21% kallim.

Kes on soodsaim gaasimüüja?

Soodsaimat muutuvhinnaga paketti, võrdlusportaali keskmise külastaja näitel, pakuvad Alexela Energia ja 220 Energia aasta kuluga 333 € (gaasihind 0,222 €/m³). Kõige kallim pakett on Gaasienergial, aasta kuluga 586,56 €, see on soodsaimast 43% kallim.

Fikseeritud hinnaga pakettidest on soodsaim 220 Energia pakett aasta kuluga 381 € (gaasihind 0,254 €/m³). Hetkel pakub fikseeritud pakette ainult kaks gaasimüüjat Eesti Energia pakett on aasta kuluga 382,56 €, mis on soodsaimast 0,4% kallim.

Kuidas käib elektri- ja gaasimüüja vahetamine?

Nii elektri- kui ka gaasimüüja vahetamise protsess on lihtne, tarbija jaoks tasuta ja sellega ei kaasne elektri- ega gaasitarne katkestusi. Uus müüja lõpetab vana lepingu tarbija eest ja müüja vahetus toimub hiljemalt ülejärgmise kalendrikuu vahetumisel.

Võrdlusportaalde grupi Võrdle.ee lehel saab võrrelda elektri- ja gaasipakette, kasko- ja liikluskindlustusi ja väikelaene.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474