22. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik peaks lubama minikorterite ehitamist

Kaader ETV otsesaatest Vabariigi kodanikud 22. novembril 2016
Foto: ETV
Üürituru olukorra leevendamiseks peaks riik lubama ka 14-17 ruutmeetriste n-ö ühikatubade ehitamist, leidsid väikeinvestorid ETV otsesaates Vabariigi kodanikud.

Kinnisvarainvestot Peeter Pärtel nurises täna õhtul eetris olnud otsesaates, et 14-17 ruutmeetrised endised ühikatoad on turul tänagi olemas ja kõrges hinnas, kuid selliseid juurde ehitada ei lubata, kuna normid keelavad alla 33 ruutmeetriste korterite arendamist.

Pärteli sõnul maksab minikorter Tallinnas Lasnamäel 2000-2500 eurot ruutmeetri kohta. Selliseid kortereid üüritakse välja hinnaga 300-350 euroga kuus. “Selliste korterite järele on meeletult nõudlust,” täpsustas Pärtel ja avaldas nördimust, et uusarendustes on minikorterid keelatud.

Kinnisvarainvestor Joel Järvela juhtis tähelepanu sellele, et minikortereid otsivad elamiseks näiteks välismaalt Tallinna tööle saabunud tarkvaraspetsialistid. “Oman väikesi kortereid rohkem kui saab lugeda kahe käe sõrmedel, nende vakantsus on null, sõnas Järvela. “Ma võiksin tuua turule 200-250 väikest kortererit, kui neid lubataks luua.”

Arco Vara kinnisvaraanalüütik Mihkel Eliste tõdes, et normid võivad tõesti olla üürikorterite ehitusel takistuseks. “Varem on saanud väiksemaid kortereid ehitada. Nt Tarus on palju kööktubasid, mida kasutavad tudengid ja vanemad naisterahvad. Ma arvan, et arendajad oleks kindlasti nõus selliseid koretreid juurde tegema, kui lubataks,” rääkis ta lisades, et sellise kööktoa üür algab sõltuvalt eluaseme seisukorrast 100 eurost.

Tallinna abilinnapea Eha Võrk oponeeris minikorterite ehitusele parkimisnormidega. Pärteli ja Järvela kinnitusel ei ole väikeste korterite üürnikel autot.

“Alguses öeldakse küll, et autot ei ole, aga pärast tuleb välja, et on küll ja autod pargitakse kuhugi muru peale või mujale,” ütles Võrk.

Tallinna parkimisnormid kohustavad ühiselamu tüüpi hoonete rekonstrueerimisel tagama parkimiskoha igale korterile.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474