2. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Voka alevik saab esimese uusarenduse

Voka aleviku uus kortermaja aadressil Tiigi 5
Foto: Voka Vara
Voka Vara ehitab Ida-Virumaal asuvas Voka alevikus endise õpilaste ühiselamu ümber Ida-Virumaa esimeseks uute korteritega majaks.

Olemasolevast Tiigi 5 ühiselamu hoonest säilitatakse ainult põhikonstruktsioonid, mis on heas seisukorras. Tööde lõppedes on tegemist sisuliselt uusehitisega. Valminud detailplaneeringuga määratakse kinnistu liikluskorraldus ja tagatakse igale korterile parkimiskoht. Lisaks on saadud täiendav ehitusõigus varikatusega parkimisrajatise püstitamiseks.

Ühiselamu ümberehitusi võimaldav ehitusluba väljastati juba tänavu aprillis. Uus Maa andmetel algavad hoone rekonstrueerimistööd 2017 teise kvartali alguses ja lõpevad samal aastal. Korteriomandid seatakse pärast ehitustööde lõppu ning mõõdistamist. Kinnisvaraarendaja on mõelnud ka eluasemelaenu taotlejate peale. „Tulevaste korteriomandite perspektiivsed hinnangud on tehtud ning pank aktsepteerib hinnanguid. Korterelamu ise valmib suures osas arendaja enda vahendite abil,“ ütles Uus Maa Jõhvi büroo juhataja Hannes Hallik Kinnisvarauudistele.

„Arendus põhineb kahel ideel,“ kommenteeris OÜ Voka Vara juhatuse liige Meelis Tint vahendaja kodulehel. Esiteks on arendajal kindel veendumus, et olemasolevaid hooneid saab rekonstrueerida energiasäästlikeks ja funktsionaalseteks ning tal on olemas varasemast ka seda kinnitav viieaastane kogemus. Teise suure ideena näeb Tint põhimõttelist puudust uutest elamispindadest, mis asuksid Ida-Virumaal.

„Uute pindade puudus viib alla ka keskmise korteritehingu ruutmeetrihinna ning näitab halvas valguses elanike ostujõudu,” lisas Tint. Tiigi 5 ühe- kuni neljatoaliste korterite hinnatase jääb 820 ja 900 euro vahele ruutmeetri kohta.

Voka paikneb ümbritsevate linnade tootmisalade keskel, mis võimaldab nii head ligipääsu töökohtadele kui ka Ida-Virumaa kaunisse loodusse, mere äärde. Voka alevikus on olemas nii kauplus, lasteaed, kaasaegne spordihall kui ka staadion. Asulal on bussiühendus Jõhvi ja Sillamäega, mis paiknevad 10 km kaugusel. Koolibussiühendus on gümnaasiumiga Toilas. Otse Voka aleviku keskel saab paisjärvel kala püüda ja talvel uisutada, mererend asub 15 minutilise jalutuskäigu kaugusel.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474