Statistika: halbade eluasemelaenude maht vähenemise trendil

halb laen ähvardus
halb laen ähvardus

Eesti Panga andmetel oli 2016 kolmandas kvartalis tähtajaks tasumata eluasemelaenude kogumaht 228 miljonit eurot ja seda 6,5 miljardi euro suuruse eluasemelaenude jäägi juures.

Enamus eluasemelaenu tasumisega ettetulevaid viivitusi ehk 165 miljonit eurot on lühiajalised ehk kuni 30 päeva pikkused. Üle 60 päeva pikkuses viivituses olevate eluasemelaenude maht ulatub praegu 37,9 miljoni euroni.

Halbade laenude jääk on viimaste aastate jooksul paremaks läinud. Nii on aastase 4,8-protsendilise eluasemelaenude kogujäägi kasvu juures viivituses olevate laenude jääk vähenenud 13% ja üle 60 päeva viivituses olevate laenude jääk isegi 26%.

Vähenev halbade laenude jääk näitab, et praegune laenuvõtjate kontroll on asjakohane. Need, kes laenu saada ei tohiks, seda enamasti ka ei saa. Need, kes laenu saavad, jõuavad selle reeglina tagasi maksta.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised