21. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ropka hübriid-ärimaja meelitab üürnikke ligi

Ropka ärimaja, mis valmib 2017 märtsis
Foto: Kaarsilla Kinnisvara
Büroopindade ja stock-office’ite plokke ühendav Tartu hübriid-ärimaja oli nurgakivi paneku ajaks 60% ulatuses üürilepingutega juba kaetud.

Möödunud nädalal paigaldasid Tartu abilinnapea Jarno Laur, Embach Ehituse juht Andres Salusaar ja Kaarsilla Kinnisvara juht Viljar Jänes nurgakivi Tartu kesklinna piirile kerkiv Ropka äri- ja büroohoonele, mis koosneb kahest osast, kahekorruselisest stock-office’ist ja kolmekorruselisest bürooplokist. Hoone üldpind ulatub 4500 ruutmeetrini ja ehitus valmib 2017 märtsis.

Räägime stock-office'i tüüpi ärimajade võludest ning valudest Äripäeva kinnisvarakonverentsil, mis toimub 21. veebruaril  2017 Tallinnas Kultuurikatlas.

Vaata kava ja registreeri end siit!

Kui arendaja Kaarsilla Kinnisvara mõned kuud tagasi aadressile Turu 34 ehitatava Ropka ärimajaga avalikkuse ette tuli, oli tegu n-ö puhtalt spekulatiivse projektiga, millel ankurüürnikud puudusid. Embach Ehituse juhi Andres Salusaare sõnul on tegu kinnisvaraarenduse ja ehitusturu praeguse trendiga, mida iseloomustab äri- ja elamuehituse alustamine kindlate üürikokkulepete ning ankurüürniketa.

Samas ütles Kaarsilla Kinnisvara juht Viljar Jänes Kinnisvarauudised.ee-le, et ligi 60% hoonest on üürilepingutega juba kaetud. Suurima pinna võtab enda alla Mehka OÜ. Oma kontori kolib Ropka ärimajja ümber ka Embach Ehitus.

Tartu abilinnapea Jarno Laur põhjendas uue ärimaja populaarsust Ropka tööstuspiirkonna arenguga. „Seoses Ihaste silla valmimisega on piirkond saanud sisse uue hoo. Lisaks uutele töökohtadele tähendab see ühtlasi ka linnaliku tänavaruumi tekkimist Turu tänava juurde,“ ütles ta.

„Ärikinnisvara arendamine on Tartus laienenud ja seda toetab linna üldine infrastruktuuri areng,“ kinnitas Salusaar lisades, „suures pildis näitab see, et majanduses on kindlus olemas ja sektor stabiilne, ning on vabasid ressursse.“

Salusaar tõdes, et trend enne üürnike leidmist ehitamisega alustada eeldab vankumatut ehituskvaliteeti ja energiatõhusust, mida üürnikud kaudsete kulude järgi hindavad ning vanemate üüripindadega võrdlevad. Ropka ärimaja puhul mängib olulist rolli Tartu kesklinna lähedus ning võimalus koondada nii kaubandus, ladu kui ka kontor ühe katuse alla. Ilmselt on märgatavaks konkurentsieeliseks ka see, et Ropka ärimaja on esimene uus ärihoone selles piirkonnas.

Nii Kaarsilla Kinnisvara kui ka Embach Ehitus on Lõuna-Eesti juurtega ettevõtted. Embach Ehituse eksperdid on juhtinud projekteerimis- ja ehitustöid paljudel era- ning avaliku sektori objektidel.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474