29. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Endover alustab teise loftidega maja ehitamist

Volta Loftid
Foto: Endover
Endover Kinnisvara juhatuse liige Robert Laud avalikustas täna, et kinnisvaraarendaja alustab 2017. aastal 6-7 miljoni eurose ehitusmahuga Volta Loftide rajamist aadressil Tööstuse 47d.

Volta Loftid tulevad seega ajaloolises Volta tehase kvartalis äsja valminud äri- ja eluhoone 47b Loftide kõrvalmajja. Laud ütles, et Endover on Tallinna linnaplaneerimise ametisse sisse andnud ehitusloa taotluse ja kui see tuleval aastal saadakse, algab ka ehitustegevus.

Tööstuse 47d, mis ehitatakse ümber Volta Loftideks
Foto: Google

Praegu näitab ehitisregister nelja maapealse korrusega Tööstuse 47d tootmishoone suletud netopinnana 5 105 ruutmeetrit. Laud tõdes, et kunagi Volta peamajana ja hiljem osaliselt mööblitootja Fleming laona kasutatud vana tööstushoone jääb välismõõtmetelt samaks, kuid ruutmeetreid lisandub hoonesse projekteeritud vahelahede arvelt, mille vastu ei ole ametnikel midagi.

Kaugemas tulevikus kavatseb Endover kogu Volta kvartali välja ehitada ning hoovis olevad angaarid lammutada. Angaaride asemele tuleb park ning laste mänguala. Loftideks kujundatakse kõrgete lagedega vanad tööstushooned, mida ei lubata lammutada.

47b Loftide kortereist on umbes 25% müüdud investoritele, kes plaanivad hakata ostetud kortereid üürile andma, ütles Laud Kinnisvarauudised.ee-le. Maja kaks täielikult välja ehitatud ning sisustatud näidiskorterit on müüdud aga inimestele, kes tõenäoliselt tulevad sinna ise elama.

Ehitisregistri andmetel on 47b Loftide äri- ja eluhoones 49 eluruumidena registreeritud korterit ja 10 mitteeluruumist korteriomandit, mis omakorda jagunevad büroodeks, kaubaduspindadeks ja kohvikuks. 39 korterit on kinnisvaraarenduse projektilehe andmetel leidnud praeguseks juba ostja.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474