2. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalamajja tuleb esimene kogu kinnistu alune parkla

Vana-Kalamaja 23/25 hoovivaade
Foto: LVM Kinnisvara
Kinnisvaraarendaja teeb Kalamaja parkimisprobleemi lahendamiseks esimese kogu kahe kortermajaga kinnistut hõlmava maaaluse parkla.

Avara maa-aluse parklaga uued korterelamud kerkivad vaiksele ühesuunalisele tänavale aadressil Vana-Kalamaja 23/25. Samanimelise kinnisvaraarendaja taga on laene andva SigmaCapitali omanikeringi kuuluvad ärimehed Andres Altpere ja Toomas Telgma.

Maa-aluseid parklaid on Kalamajas juba varemgi ehitatud, kuid need on siiani olnud ainult konkreetse hoone alused parklad, rääkis LVM Kinnisvara juhatuse liige Ingmar Saksing Vana-Kalamaja 23/25 kortermajadest Kinnisvarauudised.ee-le. “Praktiliselt kogu kinnistut hõlmavat maaalust parklat meie teada pole siiani ehitatud. Selline lahendus annab suurepärase võimaluse rajada autovaba privaatne ja turvaline sisehoov ning lahendada ideaalselt parkimine,” lisas Saksing.

Kui reeglina saab Kalamajja osta uue korteri juurde ühe parkimiskoha, siis Vana-Kalamaja Kodu puhul on igale korterile arvestatud kaks parkimiskohta. Samuti võib nullkorrusele tekitada igale korterile kuni 10 ruutmeetrise abiruumi, kuhu mahub kõik hobi- ja spordivarustus. Kompromissitut kvaliteeti näitavaid erisusi on sel projektil veelgi, näiteks videovalve ja otse korteri esikusse avanev lift.

Parkimismugavused ja suured abiruumid kergitasid ehitushinda ligi kolmandiku võrra, tõdes Saksing. Seetõttu on korterite ruutmeetrihinnad mitmetest konkurentidest kõrgemad ning algavad 2400 eurost. Kogu 12-korterilise ja 1800 m² suletud netopinnaga uusarendusprojekti maksumuseks on kolm miljonit eurot.

“Arvestades piirkonna populaarsust on tõenäoline, et parkimine saab vähemalt osaliselt olema lahendatud nullkorrustel,” prognoosis Saksing Kalamaja piirkonna edasist arengut ja lisas, “see, et parkla koos kõikide abiruumidega saab olema kogu kinnistu alune pind, saab olema väga erandlik lahendus, sest rajamise kulu on keskmisest oluliselt kallim lahendus.”

Aastaid tühjana seisnud maatükil algas ehitustegevus mullu oktoobris. Kinnisvaraarendaja visiooni viib ellu Hausers Ehitus OÜ. Kortermajad valmivad tänavu sügiseks, kuid eelmüügi käigus leidis LVM ostjad juba kolmele korterile.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474