11. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallink City arendaja peab üüriläbirääkimisi

Infortari juht Ain Hanschmidt oma töökabinetis.
Foto: Andres Haabu
Mullu 343 miljonit eurot investeerinud Infortar peab tänavuse olulisima projekti, Tallink City kaubandus- ja meelelahutuskeskuse, üürnikega täitmiseks eelläbirääkimisi.

Investeerimisettevõte Infortar investeeris möödunud aastal 343 miljonit eurot, suurimad kapitalipaigutused olid Tallinki uue LNG-kiirlaeva Megastari ost ning Eesti Gaasi aktsiate omandamine, teatas ettevõte täna.

 “Aasta algas 15 000 m2 suuruse logistikakeskuse avamisega ning lõppes sama suure spordikeskuse valmimisega Lasnamäel, sinna vahele jäid mahukad investeeringud laevandusse, energeetikasse, trükitööstusse ja teistesse sektoritesse,” kommenteeris AS Infortar juhatuse esimees Ain Hanschmidt läinud aasta tegemisi.

Tallinki logistikakeskus Maardus läks maksma kuus miljonit eurot ja hakkas teenindama kõiki Tallinki laevu ning hotelle. Infortar avaldas keskuse avamisel, et see on võimeline vastu võtma 5000 kaubaautot aastas. Logistikakeskus annab tööd 60 inimesele. Ühtlasi koondas Tallink kõik oma laevade varustamisteenused Eestisse. Enne oli Tallinki Põhja-Euroopa majandusüksuste varustamine jagatud nii Soome, Rootsi, Eesti kui Läti vahel.

Alanud aasta ühe olulisema projektina nimetas Hanschmidt Tallink City arendust, mis kujutab endast Tallinna idapiiril asuvat suurt kaubandus- ja meelelahutuskeskust. Praegu peab arendaja üürnikega eelläbirääkimisi. “Huvi selle projekti vastu on suur,” sõnas ta.

418 miljoni euro suuruse omakapitaliga Infortar tegeleb laevanduse, kinnisvara, hotellinduse, taksonduse ja trükitööstusega. Infortari gruppi kuuluvate ettevõtete konsolideeritud käive ulatus 2016. aastal 1,2 miljardi euroni, ettevõtetes töötas kokku üle 8000 inimese.

Lisaks 38% osalusele AS-is Tallink Grupp kuuluvad ASi Infortar investeeringute portfelli ka ASi Eesti Gaas aktsiad, ligikaudu 90 000 m² erinevaid hotelli- ja spaakinnistuid Tallinnas ning üle 350 000 m² maad Tallinnas ja selle ümbruses.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474