16. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna tänavaehitus algsetest plaanidest maas

Foto: Andras Kralla
Tallinna mahukatest teeprojektidest valmib 2017. aasta lõpuks vaid Gonsiori tänav. Haabersti ristmikust saab sügiseks põhilise kasutusvalmiduse Paldiski maantee suund.

Sel aastal ehitab Tallinn korraga nii Reidi teed, Haabersti ristmikku kui ka rekonstrueerib Gonsiori tänavat. Seda, et aasta lõpuks saab valmis vaid Gonsiori tänav, põhjendas Tallinna linnapea ülesannetes olev abilinnapea Taavi Aas viivitusega hangete alustamisel.

„Kuna tegemist on Tallinna jaoks väga suurte teeehitusobjektidega, nõuavad need ka põhjalikku ettevalmistustööd. Poole aasta vältel selgitati välja rahva arvamust ja nende arvamuste projekti viimine võttis oma aja. Samuti esitasid täiendavaid seisukohti riigi keskkonnaamet ja muinsuskaitseamet,“ kommenteeris Aas linnavalitsuse pressiteates.

Jaanuaris avaldas Tallinna Kommunaalamet riigihangete registris Haabersti ristmiku rekonstrueerimise riigihanke. Ehituse töövõtuleping sõlmitakse eeldatavalt alles maikuus.

Koos ristmiku rekonstrueerimisega tehakse ära ka veevarustuse ja kanalisatsiooni, elektri- ning sidevarustuse, tänavavalgustuse ja muud tööd. Ristmikule tulevad kõigis suundades kergliiklusteed ja lisatakse foorid. Jalakäijatele ning ratturitele lisanduvad Ehitajate tee ja Paldiski maantee alla tunnelid, millest üks on 38 ja teine 54 meetrit pikk.

Haabersti ringristmiku ületava Paldiski maantee suunalise 277 meetri pikkuse viadukti ja Paldiski maantee sõidu- ja kõnniteede põhilise kasutusvalmiduse tähtajaks on 2017. Oktoober, kuid muud tööd peaksid valmima alles 2018 augustis. Osa ehitustööde maksumusest kaetakse Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist.

Mullu kavandas Tallinn linnaeelarvet arutades teede ja tänavate valdkonna investeeringuteks 51 773 180 €; välisrahastusega teede ja tänavate rekonstrueerimiseks plaaniti 25 008 780 €, millest Reidi tee ehituse alustamiseks 9 435 069 €, Haabersti ristmiku rekonstrueerimiseks 6 505 410 € ja Gonsiori tänava rekonstrueerimiseks 5 167 800 €.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474