13. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Andresen: flippijad on ettevõtlikkuses eeskujuks

Ruth Andresen
Foto: 1Partner Kinnisvara
Flippimisega on Eestis tegeldud juba ammu. Aasta Maakler 2016 Ruth Andresen suhtub ettevõtlikkesse inimestesse alati paremini kui neisse, kes on tugevad vaid teoorias.

Äripäeva kinnisvarakonverentsil stock-office’ite arureluringis osalev kaubandus- ja büroopindadele spetsialiseerunud maakler Ruth Andresen arvab, et on õnnelik inimene, kuna teeb tööd, mis talle meeldib ja tal on olnud võimalus tegeleda oma hobidega. Säravamad mälestused on tal enda sõnul ehk reisid maailma erinevais paigus koos oma armsate lastega, sukeldumisrekted, raamatud ja tervisesport.

Vaata kava ja esinejaid siit!

Andresen omab 15 aastat kinnisvara vahendamise töökogemust, millest enamuse on ta pühendanud äripindade vahendamisele. Viis aastat esindas ja omas ta RE/MAX kaubamärki, kus hea kogemuse nii kinnisvarabüroo kui ka maaklerite koolitamises ja juhtimises. Lisaks on Andresen pea viis aastat andnud “Alustava maakleri” ja “Ärikinnisvara vahendamise” loenguid Kinnisvarakoolis.

Lühiintervjuus vastab Ruth Andresen Kinnisvarauudised.ee küsimustele.

Kuidas suhtud väikeste kinnisvarainvestorite seas propageeritavasse flippimisse?

Suhtun positiivselt. Ettevõtlikud inimesed on alati positiivsemad, kui need, kes vaid teoorias on tugevad. Eks seda äri ole juba ammu tehtud, meie riigis ehk paarkümmend aastat, aga selle edukus käib nagu lainetena majandusega kaasas. Usun, et paljud vanad hooned-korterid saavad just selliselt uue hingamise ja seda kiiremini, kui ehk ostja puhul, kel raha vaid kinnisvara soetamiseks ning plaan vara kaasajastada oma toidulaua kõrvalt. Pealegi on alati turul inimesi, kes on nõus maksma veidi kõrgemat hinda, kui nad leiavad just neile sobiva vara.

Miks ärikinnisvara vahendab nii vähe naisi?

Ilmselt on see töö veidi pingelisem või äkki hoopis naised alahindavad ennast ja elamispindade vahendamine on justkui kindlam valik. Samas mulle tundub, et need naised, kes on spetsialiseerunud vaid ärikinnisvara vahendamisele, on enamasti tublid ja kliendid hindavad neid.

Mida tuleks teha, et maaklerite kuvand paraneks ja keskmist maaklerit ei peetaks enam rumalaks, laisaks ega ahneks?

Omal ajal nõustusin, just nimelt maakleri maine paremaks muutmiseks, Tõnu Toompargi Kinnisvarakoolis loenguid andma. Olen veendunud, et need, kes end harivad ja tahavad seda tööd paremini teha, nende maine on ka hea. Kui ma 13 aastat tagasi Talinna elama tulin ja maaklerina Arco Varas tööle asusin, arvasin, et siin on maaklerite poolt turg juba ammu vallutatud ja keeruline on saada edukaks maakleriks. Eksisin. Juba esimesel aastal tegin häid tulemusi ja leidsin endale eluaegsed kliendid. Ehk, et kes teeb seda tööd hingega ja on veidigi kohusetundlik, nendel on ka täna siin turul ruumi.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474