9. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gornischeffi fookuses rõiva- ja ehituspoed

Ruben Gornischeff
Foto: Andres Haabu
Kaubanduskeskusi arendava ja haldava Capfieldi juhatuse liige Ruben Gornischeff rääkis, kuidas kahekorruselised keskused rõivakauplustele välja üüritakse ning mis on plaanis ehitada Assakule.

Teemaveebile kaubandus.ee’le antud intervjuus ütles Gornischeff, et plaanib osaliselt kahekorruseliseks laiendatavasse Norde Centrumi tuua mitmeid noortele ja soodsama hinnaklassi rõivapoode, mida teistes konkureerivates kesklinna ostukeskustes ei ole. Uksed avab keskus uue nime, Nautica, all.

Ka teine Capfieldi suur kaubanduskeskus Lasnamäe Centrum vahetab välja üürnikke ning keskendub moele. Kahekorruseliseks muutub Lasnamäe Centrum peale laiendamist.

Tallinna piirest väljaspool , Assakul, asuvale krundile tahab Capfield Gornischeffi sõnul ehitada suure ehitus- ja sisustuskaupu pakkuva poe. Millal see kaubanduskeskus valmib ja kas üürnikud leitakse Eestist või välismaalt, on praegu veel vara öelda.

Lähiaastate kaubanduspindade üüri kohta ütles Gornischeff, et hindu on üha raskem tõsta, kuna Tallinna ja Harjumaale tuleb ruutmeetreid järjest juurde. Lasnamäe Centrumis saavutas Capfield hinnakasvu üürnike väljavahetamisest.

“Hetkel saan küll öelda, et järjekord on ukse taga,” kommenteeris ta. “Kuid see järjekorra mõiste vajab täpsustamist. Loomulikult on selliseid üürnikke, kes on valmis keskusesse tulema, ja teiselt poolt selliseid, keda tahetakse keskusesse, aga nad ei ole valmis tulema. See seis on ajati ning keskuste lõikes erinev.”

Mis põhimõtete järgi Capfeild oma kaubanduskeskustes üüri arvestab ja kui suur osa 2016. aasta 3%-lisest keskmise üürihinna tõusust tuli lepingute indekseerimisest, loe kaubandus.ee-st.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474