13. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Endla 16 saab värske paekiviülikonna

Endla 16 hoone peale renoveerimist, kui hakkab kandma Endla Ärimaja nime.
Foto: BPT Real Estate
Kevadel algavad Endla 16 ärihoone renoveerimistööd, mille tulemusel saavad uue väljanägemise hoone paekiviülikond ja sissepääs. Osaliselt uuendatakse peale Telia ASi lahkumist ka siseruume.

Maikuus alustab Kaamos Kinnisvara AS renoveerimistöödega, et anda väärika ajalooga hoonele sügiseks uus ja värske välimus. Hoone kõik korrused, kus on enam kui 4000 ruutmeetrit büroopinda, üüritakse välja erinevas suuruses ettevõtetele, teatas BPT Real Estate AS.

Hoone renoveerimsele kulub ehitusuudised.ee andmetel 1 miljon eurot.

“Omandasime hoone 2015. aasta suvel. Juba siis nägime hoones suurt perspektiivi, mida kujundavad eelkõige väga hea asukoht südalinna vahetus läheduses, head parkimistingimused tulevastele kientidele ning mugav ühistranspordi ühendus,” kommenteeris Kaamos Kinnisvara tegevjuht Priit Uustulnd.

Ühistranspordi peatused asuvad otse maja ees ja üürnikele ning külalistele on olemas 90 kohaga eraparkla. Kristiine Keskus jääb ärimajast vaid 500 meetri ja südalinn mõneminutilise jalutuskäigu kaugusele.

Hoonesse büroopindu vahendava ettevõtte BPT Real Estate AS-i valdkonnajuht Mihkel Pärtel ütles, et 7-eurose ruutmeetrihinnaga eelmüüki tulnud Endla 16 on hea alternatiiv Tallinna keskinna kallimatele üüripindadele. „Ka kinnisvara investeeringuna on sarnane projekt väga hea näide turn-around kontseptsioonist ehk vanema hoone rekonstrueerimisest ning turule toomisest,“ lisas Pärtel.

Maja välisilme kaasaegseks muutva helkleva musta ning valge fassaadikonseptsiooni töötas Endla Ärimajale välja arhitektuuribüroo Kauss Arhitektid. Ärimajas on olemas koolitusruumid ja lõunarestoran, mitmed üüripinnad on loodud sisekujunduse uuemaid trende silmas pidades.

Kaasaegsed valgusküllased kontoriruumid on avatud planeeringuga, siseruumides lisavad interjöörile avarust kardinad ja klaasseinad. Ruumide planeeringuid muutes saab vajadusel kujundada terve korruse ühtseks toimivaks tervikuks, samuti on võimalik korruse liigendamine väiksemateks büroopindadeks.

Hoone arenduse ja korrashoiu eest vastutab Kaamos Kinnisvara AS.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474