Lõuna-Eesti suurim äripark ehitab juba teist hoonet

Roheline Park
Rohelise Pargi 16korruseline hoone, mille keskossa rajatakse elusa taimestikuga ...

Mapri Ehitus püstitab uue äri- ja teenindushoone Tartu linna piirile rajatavasse Rohelisse Parki. Esimene hoone valmis 2016 aprillis.

Alates maikuust seab valmivas ligi 1200 ruutmeetrises suletud netopinnaga hoones end sisse Intrac Eesti AS, kuhu põllumajandus- ja metsamasinate müügi, hoolduse ja remondiga tegelev firma teeb oma Lõuna-Eesti esinduse. Tähtverre aadressile Roheline 13 kerkiva Intarc Eesti esindushoone arhitekt on Lauri Nõmme.

Arendaja AS Cesana Grupi teatel kujuneb Rohelisest Pargist Tartu uus visiitkaart, mis on avatud nii ettevõtjatele kui ka rohelist keskkonda hindavatele inimestele. Eesti Maaülikooli ja Tartu Näituste naabruses, ca 10 hektari suurusel maa-alal asetsev Roheline Park soovib koondada põllumajandus- ja metsandusettevõtete ning avatud looduslähedast mõttelaadi toetavate ettevõtete büroo-, kaubandus- ja teenindushooned.

Linnaku nimi tuleneb Rohelisest tänavast, mis läbib äripargi territooriumi. Pargi esimesed asukad on AS Dimedium ja Intrac Eesti AS, mille tegevusalad on oseselt seotud põllumajanduse- ja metsamajandamisega ning sobivad pargi kontseptsiooni.

Arendaja sooviks on olnud, et Roheline Park saaks arhitektuuriliselt tervikliku väljanägemise. “Tänapäevane esmaklassiline arhitektuur ühes rohelise mõtteviisiga on realiseerumas läbi arendajate poolt 2016. aastal korraldatud arhitektuurivõistluse,” rääkis Cesana Grupi juhatuse liige Tauri Sokk.

“Võidutöö juures tuleb lisaks kogu pargi lahendusele eraldi kiita kõrghoone kontseptsiooni, mille kohaselt on tulevikus Rohelise Pargi keskele ehitatava 16-korruselise hoone keskossa läbi mitme korruse planeeritud elusa taimestikuga talveaed. Sinna paigutatav taimestik paistab valgustatuna läbi klaasfassaadi tulevikus nii päeval kui ka öösel kaugele ja see saab olema korralikuks visiitkaardiks Tartusse saabujale,” lisas Sokk.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised