1. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PwC: Arco Vara panditud vara võib minna kiirmüüki

Arco Vara
Foto: Raul Mee
Audiitorbüroo PricewaterhouseCoopers (PwC) juhtis Arco Vara 2016. aasta majandusaruande järeldusotsuses tähelepanu sellele, et kui ei suudeta pikendada lühiajaliste laenukohustuste maksetähtaegu, võib laenude tagatiseks panditud vara minna kiirmüüki.

Arco Vara avaldas auditeeritud majandusaasta aruande 31. märtsil börsile alles peale seda, kui oli teatanud 11 kinnisvaravahendaja boikotist kuulutusteportaalile kv.ee. Vara, sh arendusprojektide, kiirmüügiohtu puudutava info leiab kenasti kujundatud Arco Vara majandusaruande leheküljelt nr 58.

Kuna suuremate kinnisvaravahendajate boikott portaalile kv.ee küttis meeli, jäi Arco Vara majandusinfo seetõttu esmalt suurema avaliku tähelepanuta.

Järgneb asjaolu rõhutamine audiitori järeldusotsuses muutmata kujul.

Juhime tähelepanu konsolideeritud raamatupidamise aastaaruande lisale 25, mis kirjeldab Kontserni lühiajaliste laenukohustusega seotud asjaolusid ning nende lühiajaliste laenukohustuste tagatiseks panditud varasid. Lühiajaliste laenukohustuste tagatiseks panditud varad (kinnisvarainvesteeringud, põhivarad ning varud Bulgaarias jääkväärtuses 11,7 miljonit eurot) on kajastatud eeldades nendest varadest majandusliku kasu realiseerumist tavapärase äritegevuse käigus. Kui Kontsern ei ole võimeline pikendama lühiajaliste laenukohustuste maksetähtaegasid, võib ta olla sunnitud müüma laenukohustuse tagatiseks panditud varad kiirmüügi korras madalama hinna eest, kui on nende bilansiline väärtus seisuga 31. detsember 2016. Nimetatud asjaolu rõhutamine ei kujuta endast märkust meie arvamuse osas.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474