25. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõtjaid võib ees oodata puhastus

Riik ja võlausaldajad tahavad raha võimalikult tõhusalt kätte saada nii mustadelt kui ka valgetelt lammastelt.
Foto: Pixabay
Rohkem kui kümme aastat kestnud tahtliku maksejõuetuse probleem võib riigi seekord viia täiendava tulu otsingutel seadusemuudatusteni, mis ei lase ettevõtteid võlgu tasumata hääbuma jätnud omanikel ega tankistidel äris jätkata, kirjutas Äripäev.

Teadaolevalt on Eestis umes 700 tankisti, kelle nimele nässuläinud ärisid võlgu tasumata kirjutatakse, et kohe uue äriga alustada. Paljud neist tankistidest istuvad vangis. Lisaks aitab maksudest ja kohustustest kõrvale hiilida äriregister ise, mis kolm aastat aruanded esitamata jätnud ettevõtted koos võlgadega registrist kustutab.

Võlausaldajate liit ja kaubandus-tööstuskoda justiitsministeeriumile oma täiendatud ettepanekud ja seejärel on ministeeriumil kaks nädalat aega, et need läbi töötada.

Üheks võlausaldajate liidu ettepanekuks on piirata füüsilisel isikul uue äriühingu asutamist, kui ta on juhatuse liige äriühingus, mis ei ole pikemat aega esitanud äriregistrile majandusaasta aruannet ja/või jätnud maksu- ja tolliametile esitamata maksudeklaratsioonid. Kui aruandekohustuse täitmata jätmine ei ole tingitud juhatuse liikmest, nt omanikud ei kinnita majandusaasta aruannet ning juhatuse liige ei saa seetõttu aruannet äriregistrile esitada, vabaneb juhatuse liige piirangust, kui astub juhatuse liikme kohalt tagasi. Samas ei tohi tekkida juhatuse liikmeteta äriühinguid.

Loe Äripäeva täispikka lugu SIIT.

Vaata Eesti Võlausaldajate Liidu 10 karmi ettepanekut võlglaste ohjamiseks SIIT.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474