25. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pro Kapitali kahjum suurenes

Aerofoto Kalaranna 1 kinnistust
Foto: Pro Kapital
Tallinna kaubandus- ja meelelautuskeskust T1, Tondil asuvat uuselamupiirkonda ja Kalaranna kinnistut arendava Pro Kapital Grupi kahjum pea kahekordistus mullu aasta varasemaga võrreldes ja seda käibe suurenemisele vaatamata.

Ettevõtte 2016. aasta auditeeritud konsolideeritud müügitulu moodustas 20,652 miljonit eurot ja puhaskahjum 4,025 miljonit eurot. Aasta varem teenis Pro Kapital müügitulu 18,322 miljonit eurot, mille juures oli puhaskahjumiks 2,010 miljonit eurot.

Tunamulluse aasta puhaskahjumit vähendas 3,041 miljoni euro suurune tulu varade ümberhindlusest. Varade ümberhindlus suurendas samas 2016. aasta puhaskahjumit 0,559 miljonit eurot. Kinnisvara õiglase väärtuse mõju kasumiaruandele on kokku summas 1,420 miljonit eurot, finantsseisundi aruandes vähenesid varad 1,670 miljoni euro võrra ja kohustused 0,250 miljoni euro võrra, avaldas emaettevõte.

Kui vaadata maade lõikes, kus Pro Kapital tegutseb, oli Eestis saadud kahjum kõige suurem, 5,8 miljonit eurot, kuid see jäi tunamullusele kahjumile – 6,3 miljonile eurole – siiski alla. Tallinnas asuva kaubanduskeskuse T1 arendustööd jätkusid, kuna novembris allkirjastati finantseerimisleping projekteerimis- ja ehitustööde finantseerimiseks rahastusplatvormiga TSSP, mis on investeerimisfondi TPG tütarettevõte.

Peale pikka seisakut kohtuvaidluse tõttu jätkusid projekteerimistööd Kalarannas, kuhu Pro Kapital kavandab ligi pooltsadat eksklusiivset korterit. Ka Tondil jätkab Pro Kapital tänavu kortermajade ehitamist ning ajalooliste hoonete renoveerimist. Mullu septembrist kolis grupp peakontori äsja renoveeritud ajaloolisse kasarmuhoonesse, mis asub aadressil Tondi 53.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474