5. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EfTENi aktsiaemissiooni saatis suur edu

Laagris Hortese poes
Foto: Äripäev
Alternatiivse investeerimisfondi EfTEN Real Estate Fund III ASi kolmas avalik aktsiaemissioon, mille maksimaalseks mahuks seadis fondivalitseja 6,3 miljonit eurot, märgiti 3,8 kordselt üle.

Kokku märgiti aktsiaid 23,8 miljoni euro ulatuses, mis on fondi seniste avalike emissioonide rekord, avaldas EfTEN. Märkimine oli suunatud üksnes fondi praegustele aktsionäridele ja märkimises osales fondi 300 aktsionärist 75 protsenti.

Kaasatud raha paigutatakse Laagrisse rajatavasse Selverisse ja sealsamas asuvasse Hortese aianduskeskuse kinnistusse. Lisaks ehitatakse ümber DSV Riia logistikakeskus ning värskendatakse Saules Miestase välisfaasaad.

EfTEN Real Estate Fund III fondijuhi Viljar Arakase sõnul on oluline hoida ülekuumenemisohtlikus turuolukorras pea külmana. „Kaasame raha ainult nii palju, kui on kohe kavas juba valmis vaadatud mõistliku riski ja tulu profiiliga projektidesse paigutada,“ ütles Arakas.

Tulevikus noteeritakse fond Balti börsil, mille tulemusena muutub see tähtajatuks ning aktsiad järelturul kaubeldavaks.

Emissiooni korraldamise kogukulu moodustab ca 0,1% kogu emissiooni mahust, jäädes 6 000 euro piiresse. Fondi varade maht on 31. märtsi 2017. aasta seisuga 76,3 miljonit eurot, millest omakapital moodustab 29,9 miljonit eurot.

Dividendideks makstakse 80 protsenti iga-aastasest vabast rahavoost. Oodatav iga-aastane dividendimäär on 4–8 protsenti aastas. 2016. aasta eest jagati netodividendideks 1 502 716 eurot, 63 eurosenti ühe aktsia kohta, mida on 2015. aastal makstust üle kahe korra rohkem.

Vastavalt Finantsinspektsiooni poolt kinnitatud fondi prospektile võib EfTEN Real Estate Fund investeeringut finantseerida pangalaenuga kuni 65% ulatuses. Omakapitali osakaal on igas uues investeeringus 35% või rohkem. Iga-aastane omakapitali tootluseesmärk on 15% aastas, kuid tootlust ei garanteerita.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474