16. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kõik Eesti planeeringud leiab ühelt veebikaardilt

Üle-eestiline planeeringute kaart
Foto: Maa-amet
Kõigi arhiivi saadetud planeeringute olulisemad dokumendid on nüüd avalikkusele kättesaadavad üle-eestilisest Maa-ameti planeeringute kaardirakendusest.

Detail-, üld- ja maakonnaplaneeringute olulisemad dokumendid kuvatakse nüüd ühtses süsteemis, teatas Maa-amet. “Pikemas perspektiivis soovime jõuda rakenduseni, mis seob katastrisse kantud maatüki selle kasutamist reguleeriva kehtiva planeeringuga,“ kommenteeris Maa-ameti peadirektor Tambet Tiits. Praegu on valmis n-ö esimene etapp.

Räägime, kuidas leida säravaid arendusideid ja raha ning kuidas erinevate väljakutsetega toime tulla. Vaata SIIT, kes on end konverentsile juba kirja pannud!

Maa-amet kogub planeeringute seletuskirju, jooniseid ja kehtestamise otsuseid kohalikelt omavalitsustelt digitaalselt alates selle aasta algusest.

„See on riigis esimene katse koondada detail-, üld- ja maakonnaplaneeringute andmed kokku ühte süsteemi ning saada ülevaade planeeringutest halduspiiridest olenemata,” selgitas Maa-ameti geoinfosüsteemide büroo peaspetsialist Maili Hirlak, lisades, et seni pakkusid vaid mõned omavalitsused võimalust saada ülevaade detailplaneeringutest kaardil.

Kaardirakendusse pääseb SIIT ja planeeringute otsingu leiab SIIT.

Rakenduse kaardil on näha need detailplaneeringud, mida on Maa-ametis menetletud või esitatud peale kehtestamist katastritoimingute tegemiseks alates 1. jaanuarist 2017. Erandiks on omavalitsused, mis kasutavad oma registrina X-GIS rakendust või tagavad oma registri andmete ajakohase edastamise Maa-ametile.

Senine detailplaneeringute rakendus, kus asub vaid detailplaneeringute andmestik, on plaanis lähikuudel sulgeda. Seal olev info lisati X-GIS-i planeeringute rakendusse, mis koondas varem vaid üld- ja maakonnaplaneeringute andmeid.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474