6. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Harju KEKil olemas juba viis üürnikku

Pärja mahatoomise ajaks oli Keilasse Keki 1 ehitatavates hoonetes olemas juba viis kindlat üürnikku.
Foto: kinnisvarauudised.ee
Läinud nädalal Keila tööstusparki ehitatava kahe 3400 ruutmeetrise kogupinnaga hoone maksimumkõrguse saavutamist tähistanud Harju KEK on praeguseks käed löönud viie üürnikuga.

Tamrex, Cramo, Janere ja Warmeco, mille kõrval on ka üks eelmise nädala lõpus saladusse jäänud nimega üürnik, võtavad ära natuke üle 50% spekulatiivselt turule toodud üüripinnast.

„Warmeco tegeleb klaasfassaadide tootmise ja müügiga, teised nimed ilmselt tuttavad,“ rääkis kinnisvarauudised.ee-le Harju KEKi müügi- ja turundusjuht Lauri Viileberg. “Lisaks neile on üks üürnik veel juba lepingu sõlminud, kuid ta palus mitte veel end avalikustada, kuna soovivad tulla oma teatega ise välja varsti. Nii palju võin öelda, et tegemist on samuti kauplusega, mis valdkonna mõttes sobib sinna ja loob sünergia teiste üürnikega.“

Harju KEK alustas Keila tööstuslinnaku laiendamist uute kaubandus- ning lao- ja tootmispindadega selle aasta alguses. Tegu on Harju KEKi ajaloo suurima investeeringuga, mille teeb eripäraseks asjaolu, et kopp löödi maasse enne üürilepingute sõlmimist.

Mõlemad hooned aadressil Keki 1 peaksid esialgsete plaanide kohaselt valmima septembris. Ehitus läheb maksma 2,5 miljonit eurot. Väikseimad üüripinnad algavad 238 ruutmeetrist. Suurema pinnavajaduse korral saab omavahel ühendada kõrvuti olevaid ühesuurusi alasid. Üürihinnad algavad 4,2 eurost ruutmeetri kohta. Kõrvalkulud sõltuvad suuresti ruumide kasutaja ärispetsiifikast, tarbimisest, seadmete võimsustest ja muust sarnasest.

48 hektari suurusesse Keila tööstuslinnakusse on end juba varasemast sisse seadnud Bauhof, Ensto Ensek, Glamox, Würth, Ramirent ja mitmed teised ettevõtted.

Harju KEKile kuulub ligi 100 hektarit äri- ja tootmismaad ning kokku üle 60 000 ruutmeetri väljaüüritud pinda. Harju KEK AS omab 31,4% osalust börsiettevõttes Harju Elekter ning 27,1% osalust ettevõttes EKE Invest AS.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474