6. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Poliitikud revideerivad Tallinna jäätmemajandust

Foto: Pixabay
Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni liikme Priidu Pärna algatusel asub revisjonikomisjon kontrollima Tallinna jäätmemajanduses toimuvat.

“Linnavolikogul puudub täna ülevaade ja kontroll selle üle, mis Tallinna jäätmekorralduses toimub. Endine abilinnapea sai kriminaalsüüdistuse era- ja ärihuvide segamise eest, üleminek linnakesksele jäätmekäitlusele Nõmmel ja Lasnamäel on ebaõnnestunud. Linlased on rahulolematud ja korraldavad protestiaktsioone ning abilinnapea Klandorf võitleb prügi vastu juba pommirühma abil. Iga päev selgub uusi seiku lõputuks venivas prügisaagas, mis kahjustab linna mainet,” kommenteeris Pärna, kes leiab, et kvaliteetse teenuse pakkumiseks on vaja välja selgitada, miks praegune olukord üldse tekkis.

“Jäätmekäitlusega on tegelenud tegevusloata ettevõte, millel puudus võimekus teenuse osutamiseks. Seejärel on linn sõlminud suulisi allhankelepinguid ja väidetavalt teinud keelatud sisetehinguid. Linn on üleöö kuskilt hankinud uued pügiveokid, kuid linnavalitsus väidab, et selleks pole kulunud eelarvelisi vahendeid. Peame kontrollima läbiviidud veo- ja prügiautode hangete õiguspärasust, jäätmeseadusest kinnipidamist ning linnaametnike võimalikku osalust kahtlastes protsessides,” lisas Pärna.

Erakorralisse revisjonirühma, mis kontrollib Tallinna Jäätmekeskuse ja Keskkonnaameti tegevuse seaduslikkust ja otstarbekust alates 2016 teisest poolaastast, kuuluvad Priidu Pärna, Erki Nool ja Lauri Laats.

Priidu Pärna on tuntud notari ja alates 2016. aasta sügisest Eesti omanike keskliidu juhatuse esimehena.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474