6. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vana ETK lao asemele võivad tulla kortermajad

3D pilt Kalda 7c 2015. aastal valminud eskiislahendusest.
Foto: eskiislahendus
Eesti Tarbijaühistute Keskühistu (ETK) tellitud eskiislahendusest nähtub, et kinnistu uus omanik Prategli Invest võib Tallinnas Nõmmel asuva vana lao asemele ehitada tulevikus kaheksa korterelamut.

Äriotstarbeline kinnistu aadressil Kalda tee 7c vahetas omanikku tänavu 31. mail. Eile, 5. juunil, kanti kinnistusregistrisse nii uue omaniku nimi kui ka hüpoteek Danske Banki kasuks summale 7,3 miljonit eurot. See tähendab tagatiseks olemist ligikaudu 5,6 miljoni euro suurusele laenule.

Korterelamute ehitamise vaatevinklist magusas kohas paikneva kinnistu suuruseks on 45054 ruutmeetrit. Kalda tänava poolses küljes asuvad elumajad, Tihniku tänava poolel aga kena metsatukk. Lao- ja tootmispindade asukohana on nn ETK Tihniku tänava ladude suurimaks puuduseks ebamugav ligipääs suurte veokitega.

2015. aastal valminud korterelamute eskiislahendus hõlmab samas ka naaberkinnistuid aadressil Kalda 9 ja Kalda 9a, mis ei ole kunagi ETK-le kuulunud ning mida äsjane tehing ei sisaldanud.

Praegu COOPi nime kasutav ETK kolis oma lao vanadest laoruumidest ära peale uue kesklao valmimist. Amortiseerunud ladu üüriti seejärel väiksematele firmale välja. Ehkki üür on madal ja üürnikke on kokku ligikaudu 20, on vana laopind üürilepingutega kaetud siiski vaid osaliselt. Pooltühja laohoonega kinnistu hinnati neli kuud enne müüki 7,3 miljonile eurole.

„Me ei soovi antud teemat kommenteerida,“ vastas Prategli Invest OÜ juhatuse liige Kristjan Pappa kinnisvarauudised.ee küsimustele tehingu maksumuse, ostja kavandatud investeerimisperioodi ja edasiste plaanide kohta. Ühtlasi jättis ta vastamata küsimusele, mis saab Kalda tee 7c üürnikest ja kas Kalda tee 9 ja 9a kinnistu omanikku nähakse tulevikus uute kortermajade ning äripindade kaasarendajana.

Prategli Investi tegemistest Laki ärikeskuses võid lugeda SIIT.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474