7. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Endover emiteeris 6,5 mln euro eest võlakirju

Vega projekti fassaad
Foto: Crowdestate
Endover Kinnisvara esimene 6,5 miljoni eurone võlakirjaemissioon Balti kapitaliturgudel oli edukas, kuna investorid omandasid võlakirju ligi 6 miljoni euro ulatuses ning ülejäänud summa märgitakse täis järelturul, teatas ettevõte.

Võlakirjade emitendiks on Vega Residents OÜ ehk Lasnamäele rajatava ligi 300 korteriga 12-korruselise hoone arendamiseks loodud projektiettevõte. Võlakirjaemissiooni nõustas finantspoolelt Redgate Advisory Services OÜ ning juriidikas Ellex Raidla Advokaadibüroo OÜ. Võlakirjade tagatisagendiks on Advokaadibüroo Hedman Partners & CO.

„Võlakirjaemissiooni eesmärgiks oli siseneda kapitaliturgudele ja pakkuda investoritele võimalust osaleda ainulaadse elamukinnisvara arenduses, kaasates neid Eesti suurimasse korterelamu arendusprotsessi,“ kommenteeris Endover Kinnisvara juhatuse liige Robert Laud.

Poole võlakirjade mahust märkisid täis Eesti investorid, ülejäänud aga Läti ja Leedu investorid, kelle hulgas oli oli nii institutsionaalseid kui erainvestoreid, täpsustas Laud. Ta tunnistas, et emissiooni maht ületas ootusi ning selle tulemusega ollakse väga rahul.

„Emissiooni tulemused üllatasid positiivselt. Kolme Balti riigi peale osales kokku üle 50 investori, mis näitab kapitaliturgude tunnustust Endoveri kui usaldusväärse partneri suhtes. Kinnisvaraarendaja seisukohalt on see julge ja uuenduslik samm, sest Eesti äritegevus ei hiilga oma finantssügavusega – siin otsitakse kapitali peamiselt pankadest. Endoveri Vega projekt on unikaalne, sest finantseeriti 100% läbi kapitaliturgude,“ kommenteeris Redgate Capitali juhatuse liige Aare Tammemäe.

„Emissiooni edukus on suur tunnustus Endoveri senisele tööle, ühtlasi aga paneb see Endoverile teatud kohustused ja vastutuse, kuna Vega projekt on kindlasti „maamärgiks“, mille järgi nii investorid kui turg hakkavad hindama teisi sarnaseid projekte,“ märkis Ellex Raidla partner Raino Paron.

Praeguseks on Vega projekti korteritest müüdud ligikaudu 30% ning ehitustööd käivad täie hooga. Mustakivi 25 asuva maja arendus läheb kokku maksma 18 miljonit eurot. Hoone valmib kahes järgus, esimene osa selle aasta viimases kvartalis ning teine osa järgmise aasta esimeses kvartalis.

Endise Mereakadeemia hoone arendusega tekib Tallinnasse juurde ligi 15 000 m² uut elupinda koos kaasaegsete lisaväärtuste ja elukeskkonnaga. Uusarenduse kortereid müüakse sarnases hinnaklassis järelturukorteritega.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474