7. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööstuskvartali omanikud alustasid ühist arendustegevust

ETEE Äripark droonifotol
Foto: ETEE Äripark
Piirkonna kiire arengu ja järjest kasvava nõudluse tõttu kvaliteetsete üüripindade järele otsustasid viis ajaloolose Pärnu KEKi territooriumil tegutsevat ettevõtet ühendada jõud üldiste arengusuundade ja turunduse väljatöötamiseks ning elluviimiseks.

Pärnu KEK AS, Fundland OÜ, TEE Kinnisvara OÜ, Metavara OÜ ja ETC Kinnisvara OÜ leppisid seejuures kokku, et piirkonda arendatakse ühiselt Ehitajate Tee (lühendatult ETEE) Äripargi nime all.

ETEE Äripark on ettevõtluspiirkond Ülejõe linnaosas, mis asub Ehitajate tee, Savi ja Kirsi tänavate vahelisel alal ning hõlmab ka eraldiseisvaid kinnistuid Turba ja Savi tänaval. Äripargi tööorganiks on nõukogu, mida esimesel tööperioodil juhib Ervin Luur.

Luur ütles, et ettevõtete ühiseks eesmärgiks on kaasajastada rohkem kui 20 hektaril asuvat ETEE Äriparki nii, et üüripindade kasutusvõimalused mitmekesistuksid ning ainulaadne tööstusmiljöö säiliks.

Praegu on ETEE Äripargi territooriumil enam kui 40 000 ruutmeetril asuvatest üüripindadest ligi pool on uusehitised või renoveeritud vastavalt üürnike vajadustele. Äripargis tegutseb kaasaegsetel tootmis- ja laopindadel, teenindus- ja kaubanduspindadel või büroodes kokku üle 100 ettevõtte.

Järjest lisandub ka uusi üüripindu. Ehitustööd on juba lõppenud aadressil Savi 20 asuvas uues logistikahoones, kus üürnikeks on Scuba Eesti OÜ, Karo Trans AS, Karo Mets OÜ, Asicom OÜ ja Varson Pärnu OÜ.

Lähitulevikus on kavas ajaloolise Savi 3 hoonekompleksi renoveerimine. Kompleks asub 1970.-1980. aastatel ehitatud hoonetes, kus on säilinud tollele ajale omane keskkond, hoonestus ning ehitiste arhitektuurne välislahendus. Kvartal kuulub terviklikult kavandatud modernistliku linnaosa koosseisu, mis valmis arhitektide Toomas Reinu, Jüri Jaama ja Ell Väärtnõu ning ehitusinsener Andres Ringo koostöös. Kogu kompleksi, kuhu kuuluvad administratiivhoone, söökla-olmehoone, metallitöökoda, autoremonditöökoda ja puidutööstus, ühtse visuaalse kontseptsiooni eest kannab hoolt arhitektuuribüroo Luhse ja Tuhal.

Sel aastal renoveeritakse täielikult endine autoremonditöökoda ja vana puidutööstuse hoone. Uute klientide puhul pakutakse nende huvisid ja soove arvestavat „võtmed kätte“ lahendust. Üürnikel on võimalus valida erineva suuruse ja funktsionaalsusega pindade vahel, mis võimaldavad äripargi piires vajadusel ka laienemist või jätkamist väiksemal pinnal. Tagatud on kvaliteetne haldusteenus.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474