Sooman prognoosib suvekuudel üürihinna tõusu

Peep Sooman
Peep Sooman

Tudengitele sobilikke üürikortereid on nii Tallinnas kui Tartus juba juuni alguses tavapärasest vähem ja hooaegne hinnatõus on ka tänavu paratamatu, kommenteeris Pindi Kinnisvara müügipartner Peep Sooman.

Tavapäraselt on juuni alguses üürikorterite jääk just veidi suurem, kuna õppehooaeg hakkab läbi saama ja omanikud avaldavad varakult oma pakkumisi. „Seekord on aga teatud korteritüübid juba otsas, näiteks terve Mustamäe linnaosa peale on pakkumises ainult seitse kolmetoalist korterit,“ rääkis Sooman.

Tudengitele sobivaid 1-3 toalisi üürikortereid on praegu Mustamäel pakkumises vaid 74 tükki. Tartu linnas on 1-3 toalisi üürikortereid pakkumises üle 300, kuid tasub arvestada, et Tartu Ülikooli läheb igal sügisel ligi 2000 uut tudengit.

Soomani sõnul tähendab üüriturul valitsev defitsiit, et vähemalt augustis on oodata mõningast sesoonset hinnatõusu, nagu seda on olnud eelnevatelgi aastatel.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised