Statistika: eluruumide valmimine kasvas aastaga 19%

Meeliku
Meeliku elupiirkond Tallinnas Lasnamäel, kus osad korterelamud on juba valmis,...

2016. aastal sai statistikaameti andmetel Eestis kasutusloa 4732 eluruumi. Aastaga suurenes valminud ehk kasutusloa saanud eluruumide arv 19%.

Kasutusloa saanud eluruumide pindala oli eelmisel 2016. aastal 465 000 m². See näitaja kerkis aastaga 17%. Kasutusloa saanud eluruumide arvust väiksem pindala juurdekasv näitab, et kasutusloa saanud eluruumide keskmine pindala vähenes.

2015. aastal kasutusloa saanud eluruumide keskmine pindala oli 100 m². 2016. aastaks vähenes see 98 m² peale. Keskmise eluruumi pindala vähenemise taga on professionaalne kinnisvaraarendus, mis avaldub valdavalt korterite ehk väiksema pinnaga eluruumide sektoris.

Eluruumide ehituslubade statistika kinnitab, et 2017. aastal valmib ehk saab kasutusloa veel rohkem eluruume kui aasta tagasi. Prognoosida võib, et juurdekasv ulatub 10-20% nii eluruumide arvu kui pindala lõikes.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised