14. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pindi Kinnisvara alustas sisejuurdlust

Riigi Kinnisvara ASi endine juhatuse liige Elari Udam siirdus Pindi Kinnisvara juhtima 2016. aasta sügisel.
Pindi Kinnisvara juhi Elari Udami sõnul eksis kinnisvarafirma Riigi Kinnisvara ASile (RKAS) Tartus Kooli 13 kuulunud objekti müügi korraldamisel ning asjaolude välja selgitamiseks alustati sisejuurdlust.

„Pindi Kinnisvara müüs RKASile kuulunud Kooli tn 13 mitteeluruumid otsepakkumise kaudu, mitte avalikke kanaleid pidi,“ selgitas Pindi Kinnisvara tegevdirektor Elari Udam pressiteate vahendusel.

„Investeeringuks sobilike objektide puhul pole sellises müügiprotsessis mitte midagi tavapäratut, kuid riigivarade müügil on läbipaistvus äärmiselt oluline ning ka vastavalt koostöölepingule RKASiga oli meil kohustus objekti avalikult reklaamida. Selle tegemata jätmine ja kiirkorras investoritele pakkuma hakkamine oli viga,“ ütles Udam.

Märtsi alguses müüs RKAS Tartus Kooli 13 asuvad endised põllumajandusameti ruumid 140 000 euroga EASi nõukogu juhi Erki Mölderi osaühingule E9 Varad, mis plaanis kontoriruumidesse korterid ehitada. Kui avaliku enampakkumiseta toimunud tehing ilmsiks tuli, süüdistas RKAS selles ruumide müüki korraldanud maaklerit.

Heas piirkonnas, kuid kapitaalremonti vajava kinnisvara pakkumine esmalt kinnisvarabüroode kliendibaasis olevatele väikeinvestoritele on Eestis levinud, sest hoiab kokku nii vahendaja raha kui ka aega.

„Riigi Kinnisvara AS on Pindi Kinnisvara üks suuremaid koostööpartnereid ja iga selline juhtum läheb põhjaliku uurimise alla. Miks jäeti objekt avalikult kuulutamata ja tehti otsepakkumisi vaid investoritele, peab välja selgitama juurdlus ja kui selgub, et tegemist oli mingilgi moel kellegi huvide kahjustamisega, saavad süüdlased karmilt karistada,“ lisas Udam.

Pindi Kinnisvara peab tekkinud olukorras oma ülesandeks tehingu osapooli nõustada ja soovib oma eksimuse heastada. „Meie poolne soovitus nii RKASile kui investorist vara ostjale oli tehingu tagasi pööramine ja uue avaliku müügi alustamine, loodetavasti on osapooled sellega nõus. Ekspertiis küll näitas, et vara müügihind oli õiglane, kuid on lubamatu, et avalikule sektorile kuuluvale objektile ei saanud teised huvilised isegi pakkumist teha,“ täpsustas Udam.

Pindi Kinnisvaral on üle-eestiliselt 18 esindust. Firma põhitegevuseks on kinnisvara vahendamine, hindamine ja korrashoid. Kokku tegutseb Pindi Kinnisvara kaubamärkide all üle 200 inimese.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474