Kalamajas valmib ehitusloata büroohoone

Tallinnas Kalamaja asumis toimub aadressil Valgevase 13 juba nädalaid vallasvarana registris oleva tootmishoone ümberehitus, millele Tallinna linnaplaneerimise amet ei ole väljastanud ehitusluba.

Kuigi Tallinna linnaplaneerimise amet alustas järelevalvemenetlust ja väärteomenetluse algatas ka Tallinna munitsipaalpolitsei amet, oli hoone juures veel eile õhtulgi näha ehitusmeeste toimetamist.

Ümberehituse ja 33protsendilise laiendamise tulemusel peaks tootmishoonest saama büroohoone, vahendas Äripäev Ärilehte. Loata ehituse tõttu ootab ärimehi nüüd kopsakas trahv, millei suurus võib ulatuda 32 000 euroni.

Kinnistusraamatu järgi kuulub Valgevase 13 alates mullu juunist OÜ-le Merkest, mille omanik on Mihkel Kõrgmaa. Ettevõtte juhatusse kuuluvad Mait Kõrgmaa ja Mihkel Kõrgmaa. Ehitusloa taotlus esitati linnaplaneerimise ametile 6. juunil ja selle menetlus on praegu pooleli.

Merkest kirjutas oma viimases aastaaruandes, et nende põhitegevus oli Vabriku 6 ja Valgevase 13 remont ja ruumide väljaüürimine. 2016. aasta 30. juunil lõppenud majandusaastal sai valmis kahe hoone põhjalik remont ja alustati Valgevase 13 hoone renoveerimisega. Ettevõtte käive oli aruande järgi ligi 140 000 eurot ja ärikasum 122 000 eurot.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised