28. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-ehituse eestkõneleja sai asekantsleriks

Jüri Rass
Foto: Äripäev
Avaliku teenistuse tippjuhtide valikukomisjoni ettepanekul määrati ehituse asekantsleriks e-ehituse eestkõneleja Jüri Rass, mis toob lähiaastatel uusi tuuli kaasa ka kinnisvarasektorisse.

Rass ütles, et soovib ehituse asekantslerina oma varasemaid kogemusi Eesti riigi heaks tööle panna. Ta plaanib sõnastada e-ehituse arengusuunad, kus koos erasektoriga luuakse e-ehituse arengut tagavad standardid ja juhendid ning käivitatakse e-ehituse digikeskkond infovahetuseks üle terve ehituse elukaare. Elamuvaldkonna arendamiseks oleks Rassi sõnul vaja maapiirkondade omanikke ja üürnikke toetavat meetme paketti koos vastavate määruste ja seaduste vastuvõtmisega.

Rass on hästi kursis digitaalehituse valdkonna suundumustega nii Eestis, Põhjamaades kui ka Inglismaal ja USAs, kommenteeris etevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo pressiteate vahendusel.

„Meie ehitusvaldkond on maailmas toimunud arengutest maha jäänud, seda eriti digitaalsete lahenduste kasutusele võtmises. Usun, et tänu oma laialdastele kogemusele suudab Jüri Rass seda muuta ning tuua uusi värskeid ideid ja häid lahendusi sektori käekäigu parandamiseks,“ lisas Palo.

Ehituse asekantsler Jüri Rass alustab tööd 28. augustil. Seni töötas Tallinna tehnikaülikooli ehitusteaduskonna lõpetanud ning doktorikraadigaRass arhitektuuri- ja inseneribüroo Novarc Group ASi (endine EA Reng AS) nõukogu esimehena. 2015. aastal lõi Rass koos 20 ettevõtte ja organisatsiooniga Digitaalehituse klastri, kus on praegu juhatuse liige.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474