30. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Retk Maakri kvartali pilvedesse

Foto: Lisandra Treimann
Tuul kihutab ümber Maakri kvartali 110-meetrise kõrghoone tipu, kel sasib juukseid, kel ähvardab prillid peast kiskuda, ning laulab vilinaga sarikapeoliste kõrvus, kui nad ehitusliftiga 24. korrusele logistavad.

Oranžist võrest lift kannab külalisi pilvede piirile mitmes voorus, sest ei ole kuigi suur. Maja endaga võrreldes. Esmakordselt sellisele kõrgusele kihutada tundub õõnes, kuid aeg on raha.

Nagu fotodelt näha, oskavad Merko töömehed ning alltöövõtjad lisaks heale ehitustööle ka head nalja visata. Neid, kes kõrghoones või liftis suitsetamisega närve rahustama hakkavad, lubavad nad trahvida esialgu hoiatuseks ning siis juba täie raua ehk 50 000 euroga.

Aeg on raha ka Maakri kvartali arendaja ning Merko külalistele: kiiremad jõuavad ülessõidu ajal ehitusliftis telefonikõned maha pidada.

Maakri kõrghoonel on kokku 30 korrust. Ülemistelt korrustelt näeb kogu linna panoraami, naabermajad paistavad sealt valdavalt nagu könnid ning nende vahel siblivad autod kui väikesed vilkad putukad. Tugeva tuule tõttu võib aknast näha, kuidas õhuvool tänavalt leitud prügi - valge kilekoti - majakatuste kohale keerutab.

Maakri Kvartali nimeline kinnisvaraprojekt koosneb seitsmest hoonest: uued 30-korruseline kõrghoone, 10-korruseline ja 4-korruseline hoone ning neli 20. sajandi algusest pärinevat arhitektuurimälestist. Maakri Kvartali valmivates ärihoonetes on 36 000 m² brutopinda, sealhulgas 21 500 m² üüripinda.

Uutesse hoonetesse on projekteeritud tulekustutuseks udusprinklersüsteem, mille tööpõhimõtteid tutvustati tänavusel Äripäeva korraldatud tuleohutuskonverentsil.

Uudise avafoto autor: Lisandra Treimann. Fotol Maakri kõrghoone hoovipoolsest küljest taevasse pürgiva klaasseina ja ehitusliftiga.

Galerii: kinnisvarauudised.ee.

 

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474