Vanad liftid sarnanevad autole, mis vajab remonti

Li
Erika 13a hoone lift Tallinnas.

Tallinnas Õismäel on liftid umbes 40 aastat vanad ning Mustamäel hakkab liftide vanus lähenema juba 50 aastale, rääkis Kinnisvarale Liftitehnik OÜ liftitööde juht Olav Lillemäe.

Seega on liftide vananemine juba väga terav probleem. Osades riikides alustatakse põhisõlmede moderniseerimisega juba 10 aastat pärast lifti kasutuselevõttu. Liftid peavad vastu pisut paremini, kui autod, sest töötavad sisetingimustes.

Lifti moderniseerimise maksumus sõltub tellitud tööde mahust. Mida vanem on lifti kasutajaskond, seda vähem tahavad nad veel töötava lifti peale kulutada mõistmata, et iga hetk võib liftiga midagi juhtuda. Samas ei ole vahet, kust lifti moderniseerimist alustada. Tavaliselt alustatakse siiski visuaalsest küljest ehk kabiinist ja tehakse muid töid hiljem.

Liftide ajami vahetus läheb kõige kiiremini. See töö on kahe päevaga juba tehtud. Kabiini sisemuse uuendamisele kulub 2-2,5 päeva. Elektriosa ja juhtimissüsteemi vahetamisele läheb kuskil 1-2 nädalat. Kui tellida lifti täielik moderniseerimine, kulub kõigile töödele kuskil 2-3 nädalat. Peale selle tellitakse liftidega seoses korruseuste remonti, et trepikoda ilusam välja näeks. Sel aastal on kõigil liftifirmadel olnud palju tellimusi, kaasa arvatud liftide moderniseerimiseks.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised