24. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EfTEN kasvatas kasumit ligi poole võrra

Foto: Andres Haabu
EfTENi kinnisvarafondide puhaskasum oli kokku 15,2 miljonit eurot, mis on 45protsenti suurem kui 2016. aasta esimeses poolaastas kui puhaskasum oli 10,5 miljonit eurot, teatas ettevõte.

Puhaskasumist moodustas varade neto ümberhindlus 3,6 miljonit eurot (aasta varem 2,7 miljonit eurot) ehk neto ümberhindluse osakaal puhakasumis oli mullusega võrreldes samas proportsioonis.

Kinnisvarafondide koondkäive oli 2017. aasta esimeses poolaastas 23,0 miljonit eurot, aasta varem 16,4 miljonit eurot.

Fondide varade maht kasvas tänu uutele investeeringutele aasta tagusega võrreldes 31%, 496 miljoni euroni.

„Tänaseks on EfTEN Capital müünud edukalt meie esimesest fondist, EfTEN Kinnisvarafond AS’ist, kokku 9 üksikinvesteeringut. Fondijuhtidena peame oluliseks sobiva pakkumise korral seni soetatud varade võõrandamist, mitte oodates fondi lõpptähtaega,“ selgitas fondijuht Viljar Arakas.

Ta ennustas, et fondide teine poolaasta tuleb tegevuste rohke. „Kolme fondi peale on meil kokku käimas, või kohe algamas, kokku kaheksa investeeringu suuremahline ümberehitus ja laienemistööd või suisa hoone ehitamine n-ö nullist. Usutavasti toob teine poolaasta juurde veel kaks uut projekti, milles tuleb pikaajalisele üürile antav hoone algusest peale rajada,“ rääkis Arakas. Tema hinnangul  olukorras, kus valmisarendatud ja stabiilset rahavoogu teenivate ärihoonete hinnad teevad uusi rekordeid, näeb ta EfTENi investoritele võimalust väärtust lisada justnimelt läbi mõõduka riskiga kinnisvara arendustegevuse.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474