Statistika: tühja elamumaa tehingute arv kasvab, käive väheneb

Hoonestamata elamumaa
Et naabrid või möödujad Tallinna hoonestamata elamumaadele oma jäätmeid ei...

2017 teises kvartalis tehti maa-ameti andmetel Eestis 774 hoonestamata elamumaa tehingut. Neist tehingutest suurim osa ehk 296 tehti Harju maakonnas.

Aastataguse ajaga võrreldes suurenes kogu Eesti hoonestamata elamumaa tehingute arv 5%. Harjumaa tehingute arv jäi aastatagusele tasemele.

Hoonestamata elamumaa tehingute käive Eestis oli 2017 teises kvartalis maa-ameti andmete põhjal 26,7 miljonit eurot. Vaatamata tehingute arvu suurenemisele jäi käibenumber aastatagusele 10% alla. Samavõrra ehk 10% jagu langes hoonestamata elamumaa tehingute käive ka Harju maakonnas, kus see oli 2017 teises kvartalis 19,5 miljonit eurot.

Hoonestamata elamumaa käibe vähenemise kasvava tehingute arvu tingimustest on tingitud väiksematest tehingutest. Kui aasta tagasi oli Eesti keskmise hoonestamata elamumaa tehingu pindala 3675 m², siis 2017 teises kvartalis oli see 3002 m². Harjumaal olid vastavad näitajad mullu 3597 ja 2659 m².

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised