11. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara kahjum süvenes

Tarmo Sild tutvustamas Arco Vara suurejoonelisi turu vallutamise plaane 2014. aastal.
Foto: Äripäev
Esimesel poolaastal kaks uusarenduse korterit müünud Arco Vara tulud jäid möödunud aastale tublisti alla ja ettevõtte kahjum süvenes.

Arco Vara teise kvartali müügitulu oli miljon eurot, mis jääb mullusele poole võrra alla, vahendas Äripäev ettevõtte börsiteadet. Poolaasta lõikes kahanes müügitulu 63,5%, 2,6 miljonile eurole. Teises kvartalis oli kahjum 0,4 miljonit ja poolaastas 0,6 miljonit eurot. Kortereid müüs Arco Vara kontserni arendatavates projektides sel poolaastal kaks tükki, mõlemas kvartalis ühe, ning kuus hoonestamata kinnistut.

Loe Äripäeva ülevaadet, kuidas läks Eesti kinnisvarabüroodel 2016. aasta, SIIT.

Kontserni laenukoormus suurenes esimesel poolaastal 5,1 miljoni euro võrra, 18,5 miljonile eurole.

Arco Vara juht Tarmo Sild lubas börsiteates, et teine kvartal jääb ettevõtte viimaseks kehvade tulemustega kvartaliks. "Sellega saab läbi ka meie retk läbi kõrbe,” ütles Sild lisades, “kahjuks me ei suutnud ennast ületada ning ei alustanud Kodulahe valmiskorterite müüki teises kvartalis, kuna ehituse valmimisgraafik on Arco Varast mitteolenevatel põhjustel veninud algse tähtaja suhtes veidi rohkem kui neli nädalat."

Tänavu kolmandas kvartalis alustas Arco Vara Kodulahe esimese maja korterite ostjatele üleandmise ja müügiga asjaõiguslepingute vormis. Arendusprojekti esimese etapi kogu oodatud müügitulu ületab 16 miljonit eurot. Käimas on Kodulahe teise maja projekteerimine ning käsil korteriarenduse projekt Tartus.

Arco Vara arendab ja vahendab Eesti kõrval kinnisvara ka Bulgaarias.

Tänavu on kinnisvaraarendajate ja -vahendajate käive ning kasum vähenenud ka mitmel teisel tuntud Eesti ettevõttel.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474