15. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Metsa&shyorganisatsioonid valisid parima majandaja

Liidia Köster poja Sveni ja pojapojaga.
Foto: Eesti Erametsaliit, Erametsakeskus
Selle aasta parim metsamajandaja on Liidia Köster Läänemaalt, teatasid Eesti Erametsaliit ja Erametsakeskus.

Nädalavahetusel andis Eesti Erametsaliit koostöös Erametsakeskusega juba 24. korda välja parima metsamajandaja tiitli, mis läks Läänemaal Piirisalus Enniste talus koos poja Sveniga metsa kasvatavale Liidia Kösterile.

Enniste talu on Köstrite pere käes juba kuuendat põlve. Pensioniealine Liidia Köster võtab aga praegugi veel ise sae kätte, teeb valgustusraiet või kultuurihooldust. Samuti lööb ta kaasa istutustöödel.

Liidia Köster köitis tiitli andjate tähelepanu ka sellega, et on väga hästi kursis kõigi oma metsas tehtud töödega ning omab selget ettekujutust, milliseks metsa kujundada soovib. Oma metsa nimetab Köster ka pensionisambaks, sest see annab talle tänu tarkadele majandamisotsustele igakuiselt 180 eurot pensionilisa.

Parimate metsamajandajate konkursil osales üheksa metsaomanikku üle Eesti.

Lisaks parima metsamajandaja tiitlile anti konkursil välja järgmised eripreemiad:

Karl Axel Adelman Läänemaalt - Põlvest põlve metsamajandaja;Andres Tammeveski Hiiumaalt - Teadmistepõhine metsamajandaja;Daniil Starodubtsev Ida-Virumaalt - Noor metsainvestor;Starforest OÜ - Kogenud metsakasvataja;Metsamaahalduse AS - Professionaalne metsamajandaja;Ökokütus OÜ Põlva- ja Võrumaalt - Biomajanduse edendaja;Kairi-Kristiine Haller Pärnumaalt - Pealehakkaja metsaomanik;Sindlivabrik OÜ Raplamaalt - Pika vaatega metsakasvataja.

Kandidaatide juures hinnati nende viimaste aastate metsamajanduslikke töid ja muid metsa erinevate väärtustega seotud tegevusi. Arvesse võeti ka metsaomanike põhimõtteid metsade majandamisel, panustamist kogukonna ja maaelu arengusse ning traditsioonide hoidmisse.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474