21. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kadaka tee stock-office üürnikke juba täis

Hammerheadi juht Allan Kool rõõmustab, et üürihuvilisi jätkub ja lubab varsti ka kõrvalkinnistule ehitama hakata.
Foto: kinnisvarauudised.ee
Kristiine ja Mustamäe piirile Kadaka teele rajatav stock-office’i tüüpi ärikeskus Hammerhead K1 oli vaatamata soolasele ruutmeetrihinnale nurgakivi paneku ajaks sama hästi kui juba välja üüritud.

Hammerhead OÜ juhatuse liige Allan Kool ütles kinnisvarauudised.ee-le läinud neljapäeval, et alles kevadel valmiv hoone on 80% ulatuses üürilepingutega kaetud. Viimasele 20%-le tekkis rahvusvahelise tausta ja tuntud kaubamärgiga üürihuviline eelmisel nädalal.

“Oleme sellise asjade käigu üle väga õnnelikud,” kommenteeris Kool. Kui Hammerheadi K1 valmis saab ja huvilisi jätkub, jätkatakse stock-office’ite arendamisega naaberkinnistul, kus praegu asub rehviladu, lubas Kool.

Nurgakivi panekul osalenud Kristiine linnaosa vanema Vadim Belobrovtsevi sõnul on piirkonda tulemas mitmeid suurettevõtete peakontoreid, mis linnaosa ärimaastikku elavdavad.

Kadaka tee kanti ilmestavad arvukad madalad ärihooned, millest paljud on ehitatud juba nõukogude ajal ning praeguseks nii moraalselt kui ka füüsiliselt vananenud. Kadaka tee 4 ehitatava K1 stock-office’i arendus on eriline selle poolest, et maa eest tuli arendajal samuti soolast hinda maksta. Ridalao rajamiseks ei tehtud seejuures detailplaneeringut, hoonestuse küsimused lahendati projekteerimistingimustega.

K1 oli üüriturul pakkumises hinnaga 10-12 eurot ruutmeetri kohta, mis on Tallinna ja Harjumaa uute laopindade keskmist üürihinda arvestades turu tasemest kaks korda kõrgem. Arenduse menu taga on ilmselt tõsiasi, et viimastel aastatel ei ole Kadaka tee kanti uusi lao- ega kaubanduspindu rajatud ning konkurents sisuliselt puudus.

K1 hoonet ehitab Eventus Ehitus. Jüri Pilliroo (LOOB) projekteeritud 5000 ruutmeetrine K1 valmib 2018. aasta märtsis. Üüripindade suurus jääb vahemikku 115 m² kuni 2400 m².

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474