22. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

East Capital müüb Vilniuses kaubandus&shykeskuse

East Capital ostis GO9 kaubanduskeskuse Ektornetilt ja müüb Lords LB-le. Investeerimisperioodi pikkus oli 5 aastat.
Foto: East Capital
Kinnisvarafond East Capital Baltic Property Fund II sõlmis kokkuleppe 2012. aastal omandatud ja põhjaliku uuenduskuuri läbinud GO9 kaubanduskeskuse müügiks.

Leedu pealinnas Vilniuses asuva GO9 kaubanduskeskuse ostjaks on Leedu fondivalitseja Lords LB Asset Management hallatav kinnisvarafond Lords LB Baltic Fund IV, teatas East Capital. Tegu on ühe suurima tehinguga Balti riikides sel aastal.

East Capital Baltics ASi tegevjuhi Madis Raidma sõnul on GO9 olnud edukas arendus- ja uuendusprojekt, mis on teeninud investoritele üle 15 protsendi tootlust (IRR) aasta baasil. „Oleme uhked, et oleme suutnud mittetoimiva kaubanduskeskuse muuta edukaks, kaasaegseks ja rahvusvaheliste kettide silmis atraktiivseks ostukeskuseks. Samuti oleme uhked partnerite ja üürnikega loodud kestva ja toimiva koostöösuhte üle,“ lisas Raidma.

Vilniuse peamisel ostutänaval, Gediminase avenüül asuv 12 000 ruutmeetrise üüripinnaga GO9 on linna üks esinduslikumaid kaubanduskeskusi. East Capital omandas kinnistu 2012. aasta detsembris Swedbanki tütarettevõttelt Ektornet.

Põhjalik ümberehitus viidi läbi 2013. aastal. Selle käigus uuendati nii üürnike koosseisu kui ka ostukeskuse planeeringut ning sisearhitektuuri. Keskuse ankurüürnike hulka kuuluvad rõivakett H&M, Rimi supermarket ning populaarsed restoranid Studio 9 ja Carré.

Tehing jõustub pärast loa saamist Leedu konkurentsiametilt, mille järel toimuvad ka väljamaksed investoritele. Tehingu hind ei kuulu vastavalt osapoolte kokkuleppele avaldamisele.

East Capital Baltic Property Fund II on 2012. aasta mais loodud kinnisvarafond institutsionaalsetele investoritele, mis investeerib ärikinnisvarasse Tallinnas, Riias ja Vilniuses. Fondi investeeritud kapitali kogutootlus alates ostust kuni 2017. aasta juunini ehk enne GO9 müüki on 58 protsenti. Arvestades GO9 väljumisega teenitud tulu ja arvestamata 2017. aasta kolmanda kvartali ärikasumit on fondi oodatav kogutootlus 71 protsenti. Fondi portfelli jääb tehingu jõustumise järgselt alles viis investeeringut.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474