28. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kolm arendajat kandideerivad linna parkimismajale

Foto on illustratiivne
Foto: Raepress
Mustamäele aadressile A. H. Tammsaare tee 92 parkimismaja ja parkla rajamiseks välja kuulutatud hoonestusõiguse seadmise konkursile laekusid tähtajaks kolme kinnisvaraarendaja pakkumised.

Üksteisega võtavad mõõtu Capital Mill, Eventus Ehitus ja Fund Ehitus.

„Linna omanduses olevale kinnistule hoonestusõiguse seadmise eesmärk on erakapitali abiga sinna ümbruskonna elanikke teenindav parkimismaja ja avalik parkla ehitada,“ kommenteeris abilinnapea Eha Võrk pressiteate vahendusel.

Pakkumise tingimuste kohaselt kohustub hoonestaja ehitama kinnisasjale parkimismaja, mille suletud netopinnast kuni 40% võib sisaldada muid äriruume, ning lisaks avaliku parkla. Parkimismaja ja avalik parkla peavad valmima hiljemalt 31. märtsiks 2020.

Tulemused pakkumiste nõuetele vastavuse või mittevastavuse kohta kinnitatakse hiljemalt 6. septembril. Võitja selgub oktoobri alguseks.

Esimene Mustamäe parkimismaja konkurss kukkus läbi, kuna keegi ei osalenud.

Seni on Tallinna linn leevendanud magalate parkimiskitsikust andes korteriühistutele maa kasutuse õigust. Korteriühistud on selel alusel saadud linna maale parklaid teinud ja hoiavad neid korras. Praeguseks on seatud isiklik kasutusõigus rohkem kui 70 korteriühistule ning loodud kokku ligi 2000 parkimiskohta. Lisaks on linnaosavalitsused andnud korteriühistute kasutusse üle 30 linnale kuuluva parkimisplatsi.

Kui Mustamäe parkimismaja pilootprojekt õnnestub, ehitatakse sama skeemi kohaselt parkimismajad ka teistesse Tallinna linnaosadesse.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474