28. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülemiste City propageerib elektrilisi tõukerattad

Gert Jostov ja Margus Nõlvak esimeste tõukeratastega.
Foto: Ülemiste City
Tallinna lennujaama lähistel paiknev Ülemiste City juurutab ärilinnaku sisest tõukerattatransporti.

Seda tehakse ärilinnaku sisese autovaba liikumise lihtsustamiseks. Tõukerattaile annab hoogu juurde elekter, edastas Ülemiste City.

Mainor Ülemiste juhatuse esimehe Margus Nõlvaku sõnul on tegu pilootprojektiga, mis sai alguse linnaku arendajate isiklikust vajadusest kiiresti ja autovabalt ringi liikuda. “Olles ise tõukerattaid mõnda aega proovinud, oleme nüüd valmis pakkuma seda mugavust testimiseks ka teistele linnaku töötajatele.”

Kui praegu on katsetamisel neli tõukeratast, siis peagi võib neid aga oluliselt juurde tulla. “Kui näeme, et inimesed on need omaks võtnud, on kavas rattaparki kindlasti suurendada,” sõnas Nõlvak.

“Tõukerataste kasutuselevõtt on väike, aga märgiline samm mugavama ja rohelisema linnaku suunas,” kommenteeris Technopolis Ülemiste juhatuse esimees Gert Jostov. Ta unistab sellest, et tulevikus jätavad ärilinnakus töötavad inimesed autod linnaku servas olevatesse parkimismajadesse ja liiguvad büroohoonete vahel eranditult kas jala või tõukeratastega.

Elektrilist tõukeratast saab laenutada mõlemas linnaku eri otsas asuvas valvelauas, kus toimub elektrirataste laadimine, väljastamine ja tagastamine. Laenutajal tuleb esimesel korral sõlmida kasutusleping ja esitada ID-kaart. Pärast seda läheb juba iga laenutus kiiremini, kuna rattale on vaja vaid järele minna.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474