31. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvara&shyportaal korraldab taas uus&shyarenduste ralli

Foto: Pixabay
Võrreldes eelmise, aprillis toimunud koduosturalliga osaleb 16. septembri uusarenduste rallil rohkem arendusprojekte. Kaasa löövad ka vahendajad LVM Kinnisvara ja Kinnisvaraekspert.

Päeva jooksul saab tutvuda ligi 30 uusarendusega Tallinnas, Harjumaal ja esmakordselt ka Pärnus, teatas kinnisvaraportaal kv.ee. Kinnisvaraarendajatest osalevad lisaks LVMi ja Kinnisvaraeksperdi koostööpartneritele suured ning tuntud nimed nagu Metro Capital, Endover, Bonava, Trigon Capital, GO Kinnisvara, Pro Kapital, ALG Liisingu AS ja Larsen Kinnisvara. Oma uusi kortereid näitavad ka Koidu Ehitus ning Sinilille Kodu.

Portaali juhi Tarvo Tesloni sõnul on uue ralli korraldamise üheks põhjuseks plahvatuslikult kasvanud huvi uusarenduste vastu. “Uute korterite müügitempo on tugev. Selliste korterite osakaal kõikidest tehingutest on 30 protsenti turust, mis tähendab, et igakuiselt leiab ostja 230-250 uut korterit,” kommenteeris Teslon ja lisas, et “koduostjate kõrval on märgata ka üüriinvestorite huvi tõusu, kellele liigub hinnanguliselt 10-15 protsenti kõigist uutest korteritest. Selliseid investorid otsivad turult eelkõige ühetoalisi, aga ka väiksemaid kahetoalisi kortereid.”

“Uute korterite hinnad on viimase aasta jooksul olnud väikses, kuid siiski stabiilses tõusus. Aasta jooksul on uute korterite hinnad kerkinud 2-4%. Olukorras, kus pakkumiste arv müügitempo suhtes on pigem madal ja ostujõud tugev, võib pigem prognoosida hinnatõusu jätkumist endisel määral,“ ütles Teslon.

Suure huvi tõttu ei ole uute korterite hinna langust ette näha, küll aga tasub otsida soodsaid eripakkumisi. Näiteks on arendajad on lubanud kv.ee kinnisvararalli ajal teha ostuhuvilistele häid pakkumisi. Lisaks korteritele ja ridaelamuboksidele saab seekord pilgu peale ka majadele ning kruntidele.

Kohapeal saab kinnisvaraarenduse esindajailt kohe kõike küsida. Mõnes arenduses on laenualast nõu andma tulnud ka pangatöötajad ning sel korral on ühes suuremas uusarenduses küsimustele vastamas arendusfirma omanik isiklikult. „Kliendipäevade kontekstis on selline asi pigem haruldane, samas tõstab kindlasti taoline personaalne lähenemine arenduse usaldusväärsust," kommenteeris Teslon.

Eelmisest kv.ee uusarenduste rallist saad lugeda SIIT.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474