6. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

DNB paneb Toom Tekstiili laienemisele õla alla

Illimar Toom
Foto: Andras Kralla
DNB pank finantseerib 1,46 miljoni euroga Toom Tekstiili tootmis- ja laohoonete ehitust ning tootmisseadmete uuendamist Viljandis.

Ettevõtte uued lao- ja tootmispinnad valmivad septembri jooksul, teatas pank.

“Eesti viimaste kvartalite soliidse majanduskasvu üheks veduriks on tootmismahtusid kasvatav tööstussektor,” kommenteeris DNB ettevõtete panganduse juht Krõõt Kilvet. Toom Tekstiili Viljandis asuva 4 766 ruutmeetrise kogupinnaga kolme uue hoone ehituse finantseerimine on tema sõnul näide tarka majandusse tehtavast investeeringust.

“Kaasaegsed tootmisseadmed ja kõrgelt kvalifitseeritud töötajad on Eesti juhtivast kodutekstiili, madratsite ja mittekootud materjalide tootjast kasvatanud arvestatava partneri kogu Euroopa jaoks,” lisas Kilvet.

Toom Tekstiili juht Illimar Toom ütles, et laiendus leevendab ettevõtte kasvust tingitud lao- ja tootmispinna kitsikust. Varem Tallinnas asunud madratsitootmine on nüüdseks täielikult Viljandisse üle kolitud ning just voodite ja madratsite valmistamiseks uusi hooneid vaja lähebki. “Uute investeeringute eesmärk on suurendada voodite, madratsite ning heli- ja soojusisolatsioonimaterjalide tootmist. Selle tarbeks investeerime DNB abiga ka tootmisseadmetesse ca 600 000 eurot,” selgitas Toom.

DNB on üks Põhjamaade suuremaid finantsgruppe ja Norra turuliider, olles samal ajal ka üks paremini kapitaliseeritud pankasid kogu maailmas. DNB aktsiad on noteeritud Oslo börsil ja 34 protsenti aktsiatest kuulub Norra riigile.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474