6. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EstateGuru püstitas laenurekordi

Fotol EstateGuru asutaja ning kaasomanik Marek Pärtel.
Foto: Erakogu
EstateGuru enam kui 7700 investorit rahastasid augustis ühisrahastusplatvormi kaudu rekordilise summa ulatuses laene, teatas ettevõte.

Kui augustiks olid Estateguru investorid rahastanud laene ligikaudu 26 miljoni euro ulatuses, siis augustikuus ulatus platvormil tehtud investeeringute summa pea 4 miljoni euroni, mis on 13% platvormi rahastusmahust kogu selle ajaloo vältel.

Võrdlusena võib tuua, et augustis tehti Balti riikide börsil suurimad käibed Siauliu bankase aktsiaga (8,4 miljonit eurot) ja Tallink Gruppi aktsiaga (5,7 miljonit eurot). Olympic Casino augustikuu aktsiate ostu-müügi käive oli 2,7 miljonit eurot. Kogu Nasdaqi Balti augustikuu käibest moodustaks EstateGuru laenukäive ca 11,5%.

“EstateGuru laenuvolüümide tugev kasv tuleneb suuresti Leedu turu avamisest. Leedu kinnisvaraturg on Eestiga võrreldes mõnevõrra maas, kuid väga aktiivne ning paremas seisus kui näiteks meie naaberriigi Läti oma,” kommenteeris EstateGuru juht Marek Pärtel.

“Näeme, et mõlemate naaberriikide laenumahud peaksid lähikuudel jätkuvalt kasvama ning lähiaastatel näeme suurt kasvupotensiaali just Lätis. Oleme augustikuu tugeva tulemusega rahul, kuna suurenevad mahud on indikatiiviks investorite järjest tõusva usalduse osas EstateGuru ärimudeli ja meeskonna suhtes," lisas Pärtel.

EstateGuru investorid on teeninud viimase kolme aasta jooksul 12,37%-list aastatootlust. Kui praegu saab platvormi kaudu investeerida laenudesse, mis on tagatud Eesti, Läti ja Leedu kinnisvaraga, siis juba lähinädalatel on oodata täiendavat riskide hajutamise võimalust uue sihtriigi lisandumisega.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474